212
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στις δηλώσεις του στην εκπομπή της Μαρίας Αναστασοπούλου | ΣΚΑΪ

Πέτσας: Θα δούμε αν θα χρειαστεί να κλείσουν τα διόδια

Protagon Team Protagon Team 3 Απριλίου 2020, 08:43
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στις δηλώσεις του στην εκπομπή της Μαρίας Αναστασοπούλου
|ΣΚΑΪ

Πέτσας: Θα δούμε αν θα χρειαστεί να κλείσουν τα διόδια

Protagon Team Protagon Team 3 Απριλίου 2020, 08:43

Την έκκληση να τηρήσουν όλοι τα μέτρα για τον περιορισμό του κορονοϊού, ενόψει μάλιστα και του Πάσχα, απηύθυνε εκ νέου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Οπως είπε σε δηλώσεις του την Παρασκευή στον ΣΚΑΪ, ο περιορισμός κίνησης αφορά μία και μόνη μετακίνηση προς τον τόπο μόνιμης κατοικίας ενός πολίτη, για παράδειγμα από την πόλη στην επαρχία. «Δεν μπορώ να σκαρφίζομαι δικαιολογίες και να πηγαινοέρχομαι κάθε Σαββατοκύριακο», επισήμανε.

Σε ερώτημα αν θα κλείσουν τα διόδια για την εφαρμογή του μέτρου, είπε ότι «θα δούμε» αν θα χρειαστεί να γίνει και αυτό.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει και μέτρα αποκλιμάκωσης των μέτρων περιορισμού, αλλά και -αν χρειαστεί- την κορύφωση τους.

Για το μέτρο του χρονικού ορίου στις καθορισμένες εξόδους, είπε ότι είναι και υπό εξέταση. Αν αποφασιστεί να επιβληθεί, αυτό θα γίνει μέσα στις επόμενες 2-3 ημέρες, είπε.

Πρόσθεσε δε ότι παρατηρήθηκε πως οι ίδιοι άνθρωποι (κυρίως ηλικιωμένοι) πηγαίνουν περισσότερες από μία φορές στο σούπερ μάρκετ, βάζοντας σε κίνδυνο και τους ίδιους και τους υπαλλήλους που τους εξυπηρετούν.

Για την οικονομία και τις επιπτώσεις του κορονοϊού, είπε μεταξύ άλλων ότι είναι κλειδί η πορεία του τουρισμού φέτος, η οποία θα εξαρτηθεί από μια καλή πορεία στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι δεν θα χαθεί η τουριστική χρονιά, αν και «θα υπάρξουν πλήγματα» όπως και σε άλλους κλάδους της οικονομίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...