236
Σαφές και χωρίς περιθώρια ερμηνειών το μήνυμα του εκπροσώπου της κυβέρνησης προς τη γείτονα | ΙΝΤΙΜΕnews

Πέτσας σε Αγκυρα: «Τα νησιά μας έχουν υφαλοκρηπίδα, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα τα υπερασπιζόμαστε»

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουνίου 2020, 17:25
Σαφές και χωρίς περιθώρια ερμηνειών το μήνυμα του εκπροσώπου της κυβέρνησης προς τη γείτονα
|ΙΝΤΙΜΕnews

Πέτσας σε Αγκυρα: «Τα νησιά μας έχουν υφαλοκρηπίδα, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα τα υπερασπιζόμαστε»

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουνίου 2020, 17:25

Την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να υπερασπιστεί στα κυριαρχικά της δικαιώματα, ανεξάρτητα από τις δηλώσεις – προθέσεις της Αγκυρας (εδώ), επανάλαβε την Τρίτη σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Σε νομικό επίπεδο οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας δεν παράγουν κανένα έννομο αποτέλεσμα, όπως επισημαίνεται στη χθεσινή ρητή και κατηγορηματική δήλωση του υπουργού Εξωτερικών κ. Δένδια (εδώ). Είναι παρακολούθημα του άκυρου τουρκο-λυβικού συμφώνου της κυβέρνησης Σαράζ και της κυβέρνησης της Αγκυρας.

»Εμείς έχουμε καταδικάσει αυτό το παράνομο Σύμφωνο, αυτό το μνημόνιο, και το έχουμε καταγγείλει σε όλη τη Διεθνή Κοινότητα, στα Ηνωμένα Έθνη, παντού», τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, για να συμπληρώσει:

«Στο πολιτικό επίπεδο, κινούμαστε πάντα σε ένα τρίπτυχο. Το τρίπτυχο ότι έχουμε το Διεθνές Δίκαιο με το μέρος μας, τους συμμάχους μας στο πλευρό μας και τη δύναμη να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

«Τα νησιά μας έχουν υφαλοκρηπίδα» και «τα κυριαρχικά μας δικαιώματα τα υπερασπιζόμαστε», ξεκαθάρισε προς πάσα κατεύθυνση ο κ. Πέτσας.

Σε κάθε περίπτωση πρόσθεσε, «παρακολουθούμε με προσοχή αυτές τις ενέργειες [της Τουρκίας]  και είμαστε έτοιμοι να ξεδιπλώσουμε μια άλλη βεντάλια ενεργειών, όπως έχουμε προαναγγείλει και είμαστε έτοιμοι να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

«Είναι αναφαίρετο το δικαίωμα των νησιών μας στην υφαλοκρηπίδα», επανέλαβε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, όταν η χώρα μας αντιμετωπίζει προκλήσεις είναι πάντα ενωμένη.