230
Ο Στέλιος Πέτσας στη Βουλή | SOOC/Menelaos Myrillas

Πέτσας: «Πρόκληση κατά της Δημοκρατίας η ανατριχιαστική δήλωση Τσίπρα»

Protagon Team Protagon Team 16 Φεβρουαρίου 2020, 16:34
Ο Στέλιος Πέτσας στη Βουλή
|SOOC/Menelaos Myrillas

Πέτσας: «Πρόκληση κατά της Δημοκρατίας η ανατριχιαστική δήλωση Τσίπρα»

Protagon Team Protagon Team 16 Φεβρουαρίου 2020, 16:34

«Η αντιδημοκρατική νοοτροπία Τσίπρα, που αγνοεί το ίδιο το Σύνταγμα, αποδεικνύει ότι δεν διδάχτηκε τίποτα από το μήνυμα του λαού στις κάλπες, αναβιώνοντας το απεχθές σύνθημα “ή εμείς, ή αυτοί”. Και ότι στόχος του είναι ένας “δεύτερος γύρος” για να επαναφέρει όχι μόνο την οικονομική καθήλωση, αλλά και τον αυταρχισμό και την περιθωριοποίηση της χώρας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας τόνισε πως οι Ελληνες «έμαθαν… για τον ολέθριο διχασμό που ο ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε: η ανατριχιαστική δήλωση Τσίπρα ότι “την δεύτερη φορά θα ελέγξουμε όλους τους αρμούς της εξουσίας”, αποτελεί πρόκληση κατά της Δημοκρατίας, του κράτους Δικαίου, του ίδιου του πολιτισμού».

Πρόσθεσε επίσης, πως «στις κοινοβουλευτικές δημοκρατίες, “αρμοί της εξουσίας”, πέραν της Εκτελεστικής, είναι η Νομοθετική, η Δικαστική, αλλά και τα Μέσα Ενημέρωσης. Που οφείλουν να δρουν ανεξάρτητα από τον έλεγχο της εκάστοτε κυβέρνησης. Και η Ελλάδα έχει Σύνταγμα που εγγυάται τη διάκριση των εξουσιών».

Ανέφερε ακόμα, πως «ο διήμερος δήθεν απολογισμός του ΣΥΡΙΖΑ έκρυψε κάτω από το χαλί αυτά που ήθελαν να μάθουν όλοι οι Ελληνες: γιατί χάθηκαν πάνω από 100 δισεκατομμύρια ευρώ εθνικού πλούτου, γιατί έκλεισαν οι τράπεζες και γιατί οι πολίτες φορτώθηκαν με τόσους άδικους φόρους».

Κατέληξε λέγοντας ότι, «πάνω από όλα, δικαιώνει τη θέση μας ότι οι διαφορές μας με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν αφορούν μόνο την οικονομία και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, αλλά κυρίως τον σεβασμό και την προάσπιση της ίδιας της Δημοκρατίας».