378
Ο Γιάνης Βαρουφάκης κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Βουλής | Intime/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Πέτσας: Ο Βαρουφάκης οφείλει μια συγγνώμη για την Αίγινα

Protagon Team Protagon Team 11 Απριλίου 2020, 14:17
Ο Γιάνης Βαρουφάκης κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Βουλής
|Intime/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Πέτσας: Ο Βαρουφάκης οφείλει μια συγγνώμη για την Αίγινα

Protagon Team Protagon Team 11 Απριλίου 2020, 14:17

Ο Γιάνης Βαρουφάκης πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για την μετακόμισή του στο εξοχικό του στην Αίγινα, παρά την καραντίνα, αλλά και για όσα συνέβησαν στο νησί, όταν αρνήθηκε να υποβληθεί σε έλεγχο από άνδρες του Λιμενικού. Αυτό τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, δίνοντας πολιτική χροιά στη συμπεριφορά του γραμματέα του ΜέΡΑ 25.

Σε δηλώσεις του το Σάββατο στο Open, ο κ. Πέτσας επισήμανε ότι ο κ. Βαρουφάκης «θα μπορούσε να ζητήσει συγγνώμη που δεν σταμάτησε στον έλεγχο του Λιμενικού».

Σχολίασε ακόμη το tweet του κ. Βαρουφάκη που λέει ότι επέστρεψε στο σπίτι του στην Αίγινα από τη Βουλή, λέγοντας ότι ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 θα πρέπει να αποδείξει ότι στο νησί είναι η μόνιμη κατοικία του. «Από εκεί και πέρα θα ακολουθήσει ό,τι προβλέπεται» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Πέτσας σημείωσε ακόμη ότι ο κ. Βαρουφάκης δεν δίνει το καλό παράδειγμα στους πολίτες και πρόσθεσε ότι «δεν έχω ακούσει κανένα παρόμοιο περιστατικό με βουλευτή».

Στο ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο, ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, είπε ότι «ο κ. Βαρουφάκης πρέπει να αποδείξει ότι η εξοχική του κατοικία στην Αίγινα είναι η μόνιμη κατοικία του, αρνήθηκε να δείξει τα σχετικά έγγραφα τη βεβαίωση μονίμου κατοικίας στα όργανα του Λιμενικού και βεβαίως σχηματίστηκε δικογραφία».

Για το ίδιο ζήτημα, ο Αδωνις Γεωργιάδης τόνισε στον ΣΚΑΙ ότι «να βλέπουμε έναν αρχηγό κόμματος και πρώην υπουργό, να λέει “εμένα δεν με νοιάζει τι λέει το Κράτος, πάω στην Αίγινα να κάνω διακοπές για τη Μεγάλη Εβδομάδα”, είναι παντελώς απαράδεκτο κι είναι απαράδεκτο σήμα προς την ελληνική κοινωνία».

Τι απαντά ο Γιάνης Βαρουφάκης

Από την πλευρά του, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε ότι έμενε στην Αίγινα με την σύζυγο του πριν καν επιβληθούν οι περιορισμοί στις μετακινήσεις, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει αν φορολογικά το σπίτι στην Αίγινα αποτελεί την μόνιμη κατοικία του.

Μάλιστα, καταφέρθηκε κατά του Προέδρου της Βουλής, λέγοντας ότι δεν έχει κάνει δεκτό το αίτημα του να γίνονται μέσω τηλεδιάσκεψης οι συνεδριάσεις της Βουλής, ώστε να μην χρειάζεται να μετακινείται ο ίδιος και οι άλλοι βουλευτές.

«Αν θέλουν να γελοιοποιηθούν ας μου βάλουν 150 ευρώ. Αν θέλουν να βάλουν πρόστιμο σε βουλευτή για κοινοβουλευτικά του καθήκοντα θα αποδυναμώσουν τη δυναμική της έννοιας του προστίμου» κατέληξε ο κ. Βαρουφάκης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...