199
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά | ΣΚΑΪ

Πέτσας: Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν συζητά αποστρατιωτικοποίηση των νησιών

Protagon Team Protagon Team 26 Σεπτεμβρίου 2020, 10:28
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά
|ΣΚΑΪ

Πέτσας: Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν συζητά αποστρατιωτικοποίηση των νησιών

Protagon Team Protagon Team 26 Σεπτεμβρίου 2020, 10:28

Δεν υπάρχει καμία ελληνική κυβέρνηση που να συζητά την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Σε δηλώσεις του το Σάββατο στον ΣΚΑΪ, ο κ. Πέτσας επισήμανε ότι στα Δωδεκάνησα δεν έχει κανένα λόγο η Τουρκία γιατί δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος (είναι μόνο η Ελλάδα και η Ιταλία).

Ανέφερε ακόμη πως «θα κάνουμε τα πάντα για να διαφυλάξουμε την κυριαρχία της χώρας μας» και υπογράμμισε ότι «είμαστε συντονισμένοι με την Κύπρο σε όλα τα θέματα».

Για το ενδεχόμενο συνάντησης μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ταγίπ Ερντογάν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως το έχει ξεκαθαρίσει ο Πρωθυπουργός ότι για να υπάρξει επικοινωνία χρειάζεται εμπιστοσύνη και προετοιμασία. Αν υπάρξουν αυτά τα δύο δεν αποκλείεται κάποια συνομιλία μεταξύ των δύο ηγετών.

Σε ό,τι αφορά άλλα ζητήματα, ο κ. Πέτσας είπε ότι η κυβέρνηση θα στηρίζει το εισόδημα όλων όσοι έχουν πληγεί από την πανδημία για όσο χρειαστεί. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα δώσει μάχη για να μην ξεφύγει η κατάσταση και έκανε έκκληση στους πολίτες να στηρίζουν τα μέτρα.

Αναφερόμενος στις καταλήψεις των σχολείων ο κ Πετσας εκτίμησε ότι από την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει αποκλιμάκωση. Ερωτώμενος αν είναι πολιτικά υποκινούμενες, δήλωσε ότι υπήρξαν ξεκάθαρες τοποθετήσεις δημάρχων, με συγκεκριμένο πολίτικο προφίλ, υπέρ των καταλήψεων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...