393
Ο Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων: ιδού που ζούσαν... | Intimenews

Πέτσας για τις εκκαθαρίσεις στα Εξάρχεια: Η υποκρισία περισσεύει – ας κρίνουν οι πολίτες

Protagon Team Protagon Team 27 Αυγούστου 2019, 14:55
Ο Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων: ιδού που ζούσαν...
|Intimenews

Πέτσας για τις εκκαθαρίσεις στα Εξάρχεια: Η υποκρισία περισσεύει – ας κρίνουν οι πολίτες

Protagon Team Protagon Team 27 Αυγούστου 2019, 14:55

Υποκρισία καταλόγισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε όσους βάλλουν κατά της κυβέρνησης για την επιχείρηση εκκένωσης καταλήψεων στα Εξάρχεια από την Ελληνική Αστυνομία. Και για του λόγου το αληθές παρουσίασε φωτογραφικά ντοκουμέντα από τις συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών στα υπό κατάληψη κτίρια.

«Οσοι εγκαλούν την κυβέρνηση, θεωρούν ότι είναι ευαισθησία οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών στα κτίρια που εκκενώθηκαν;» διερωτήθηκε ο κ. Πέτσας, με αφορμή τα επικριτικά σχόλια που έγιναν από την αντιπολίτευση και τον φιλικά προς αυτή προσκείμενο Τύπο για την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια.

«Αυτό δεν είναι ευαισθησία, είναι ακραία υποκρισία. Εμείς όταν διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν οικογένειες και παιδιά, φροντίσαμε να μεταφερθούν σε χώρο με αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης», τόνισε ο κ. Πέτσας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και έδειξε φωτογραφίες από το εσωτερικό των κτιρίων, καθώς και από το ξενοδοχείο όπου έχουν μεταφερθεί προσωρινά οι μετανάστες που απομακρύνθηκαν.

«Αφήνουμε τους Ελληνες πολίτες να κρίνουν ποιοι έχουν ευαισθησία και ποιοι υποκρισία», κατέληξε ο κ. Πέτσας, αναφερόμενος στις διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης για «κακομεταχείριση» των μεταναστών.

«Η κυβέρνηση φροντίζει να συνδυάζεται η ασφάλεια με ανθρώπινες συνθήκες», διαβεβαίωσε μεταξύ άλλων.

Μερικές από τις φωτογραφίες που παρουσίασε ο κ. Πέτσας από το εσωτερικό των καταλήψεων:

Οι μετανάστες και πρόσφυγες που απομακρύνθηκαν από τις καταλήψεις είναι 61 Αφγανοί, 39 άτομα από την Ερυθραία, 17 από το Ιράκ, 12 από το Ιράν, 11 από την Τουρκία, ένα από το Καμερούν, ένα από την Συρία και ένα από την Σαουδική Αραβία. Από τους 143 πρόσφυγες, οι 57 είναι άνδρες, οι 51 γυναίκες και 35 ανήλικα παιδιά.

Τις επόμενες ημέρες, όλοι τους θα φιλοξενηθούν οριστικά σε δομές μεταναστών της ενδοχώρας, ενώ στο πλευρό τους βρίσκονται κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, διαπολιτισμικοί μεσολαβητές, καθώς και ιατρικό προσωπικό.

Την επιχείρηση συντονίζουν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου και ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης του υπουργείου Εργασίας Γιώργος Σταμάτης.

Γενικότερα για το Μεταναστευτικό, ο κ. Πέτσας είπε ότι φαίνεται ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχουν αυξημένες ροές. Από την πλευρά της κυβέρνησης προτάσσεται ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν οι επιστροφές των μεταναστών που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις παραμονής στην χώρα μας και στο ευρωπαϊκό επίπεδο να γίνει η ανακατανομή όσων δικαιούνται άσυλο στις χώρες της ΕΕ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...