359
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, στο μέσον, στην εκπομπή του Χρήστου Κούτρα και του Γιάννη Ντσούνου | ΣΚΑΙ

Πέτσας για Στόλτενμπεργκ: Οποιος κατέχει δημόσιο αξίωμα να κινείται με σοβαρότητα 

Protagon Team Protagon Team 4 Σεπτεμβρίου 2020, 11:53
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, στο μέσον, στην εκπομπή του Χρήστου Κούτρα και του Γιάννη Ντσούνου
|ΣΚΑΙ

Πέτσας για Στόλτενμπεργκ: Οποιος κατέχει δημόσιο αξίωμα να κινείται με σοβαρότητα 

Protagon Team Protagon Team 4 Σεπτεμβρίου 2020, 11:53

Οσοι κατέχουν δημόσια αξιώματα, πρέπει να κινούνται με σοβαρότητα ανάλογη του αξιώματός τους, επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σχετικά με την αιφνιδιαστική ανακοίνωση από τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σχετικά με την έναρξη τεχνικού διαλόγου από την Ελλάδα και την Τουρκία.

Σε δηλώσεις του την Παρασκευή στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε συγκεκριμένα ότι «ο καθένας που κατέχει δημόσιο αξίωμα πρέπει να κινείται με τη σοβαρότητα που επιβάλλει η θέση που κατέχει. Και ο γγ του ΝΑΤΟ κατέχει μια μεγάλη θέση».

Όπως ακόμη διευκρίνισε, ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ κατέθεσε προτάσεις σε τεχνικό επίπεδο για την αποφυγή ατυχήματος.

«Επομένως  αυτό απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί ως συμφωνία για επανέναρξη διάλογου, παραμένει το ζήτημα της έμπρακτης αποκλιμάκωσης από πλευράς Τουρκίας» είπε και ξεκαθάρισε ότι «επρόκειτο για έγγραφο τεχνικού ενδιαφέροντος σε προγραμματισμένη Σύνοδο στην οποία βρισκόταν ο στρατιωτικός υπεύθυνος. Ενα έγγραφο τεχνικού ενδιαφέροντος, για το οποίο ζητήθηκε η αντίδραση και οι προτάσεις των πλευρών, δεν είναι κείμενο συναίνεσης για επανέναρξη συζητήσεων ή να έχουν συμφωνήσει Ελλάδα – Τουρκία για επανέναρξη διαλόγου».

Σε ό,τι αφορά την αποκλιμάκωση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι από πλευράς Άγκυρας αυτό σημαίνει «άμεση αποχώρηση όλων των τουρκικών πλοίων από την περιοχή» για να προσθέσει ότι «χρειάζεται συνεχεία και συνέπεια για σοβαρή συζήτηση όσον άφορα τη στάση της Τουρκιάς. Δεν μπορεί να γίνει σήμερα αυτό, και αύριο να έχουμε παράνομη ΝΑVΤΕΧ».

Ο κ. Πέτσας διευκρίνισε επίσης ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει ενημερωθεί από την καγκελάριο Μερκελ για τα αποτελέσματα της επικοινωνίας της την Πέμπτη με τον Ταγίπ Ερντογάν, αλλά πρόσθεσε ότι «κινείται στο γνωστό πλαίσιο της γερμανικής πρωτοβουλίας, οποιαδηποτε πρωτοβουλία κινείται σε αποκλιμάκωση είναι θετική».

Σε ερώτημα αν μπορεί να υπάρξει νέο τηλεφώνημα του κ. Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Πέτσας απάντησε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί, αλλά αυτήν την ώρα «βρισκόμαστε πολύ μακριά από ένα  τέτοιο ενδεχόμενο».

Η Ελλάδα, δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας, θέλει διάλογο πάντα με σεβασμό στους κανόνες καλής γειτονίας και το διεθνές δίκαιο. «Να κάτσουμε να λύσουμε το χρόνιο πρόβλημα, την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών, που επηρεάζει τις σχέσεις μας και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Αν δεν καταλήξουμε κάπου, μπορούμε να καταρτίσουμε συνυποσχετικό και να λυθεί το θέμα στη Χάγη» είπε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...