270
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην εκπομπή του Ντίνου Σιωμόπουλου και της Στέλλας Γκαντώνα | Mega

Πέτσας: Δύσκολα θα επιτραπούν μετακινήσεις μεταξύ περιφερειών

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2020, 13:57
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην εκπομπή του Ντίνου Σιωμόπουλου και της Στέλλας Γκαντώνα
|Mega

Πέτσας: Δύσκολα θα επιτραπούν μετακινήσεις μεταξύ περιφερειών

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2020, 13:57

Η επαναφορά σε κανονικές συνθήκες θα γίνει σταδιακά μετά τις 14 Δεκεμβρίου, αλλά να μην περιμένουμε ότι υπάρχει την περίοδο των εορτών μετακίνηση από περιφέρεια σε περιφέρεια, τόνισε σε δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Σε συνέντευξή του το Σάββατο στο Mega και σε ό,τι αφορά την χαλάρωση των μέτρων για τον κορονοϊό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι θα πάμε σταδιακά. Σημείωσε ότι διαμορφώνεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα ανακοινωθεί στις αρχές της άλλης εβδομάδας ώστε να ξέρουν οι πολίτες- νοικοκυριά και επιχειρήσεις- τι θα συμβεί από τις 14 του μήνα.

«Ανοίγουν τώρα κάποια καταστήματα λίγο πάνω από 100, για αμιγώς εποχιακά είδη, κάτι που θα δώσει ίσως και μια πιο γιορτινή ατμόσφαιρα στην καθημερινότητα μας. Και με προσοχή πάντα θα ανοίξουμε και άλλους τομείς της δραστηριότητας μας» είπε.

Υπογράμμισε ωστόσο ότι δεν έχουμε εισηγήσεις από την επιτροπή των ειδικών για διαφορετικές ταχύτητες ανά περιφέρεια. Πρόσθεσε ότι οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις φαίνεται πολύ δύσκολο να επιτραπούν αυτή τη στιγμή.

Μιλώντας για τον εμβολιασμό, ο κ. Πέτσας κάλεσε τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων να δώσουν το παράδειγμα, ώστε να δουν οι πολίτες ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό. «Ο Πρωθυπουργός έχει πει ότι θέλει να είναι από τους πρώτους που θα κάνει το εμβόλιο και έχει καλέσει και τους πολιτικούς αρχηγούς να το κάνουν» είπε.

Πρόσθεσε σχετικά «Είναι πολύ σημαντικό ότι οι έλληνες επιστήμονες έχουν κάνει ένα μικρό θαύμα το τελευταίο διάστημα με τη δημιουργία ενός rapid test. Είμαστε στη φάση -μετά την κατοχύρωση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας- της εμπορικής εκμετάλλευσης. Ελπίζουμε να ανταποκριθεί γρήγορα και η ελληνική φαρμακοβιομηχανία, ώστε να έχουμε ένα εξ ολοκλήρου από ελληνικά χέρια rapid test».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...