343
| Nikos Libertas / SOOC

Πέτσας: Δεν τίθεται θέμα μονιμότητας στο Δημόσιο

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2019, 13:29
| Nikos Libertas / SOOC

Πέτσας: Δεν τίθεται θέμα μονιμότητας στο Δημόσιο

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2019, 13:29

Η περίπτωση της ΔΕΗ είναι ξεχωριστή και δεν τίθεται θέμα κατάργησης της μονιμότητας στο Δημόσιο. Αυτό ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, με αφορμή την άρση της μονιμότητας για τους νεοπροσλαμβανόμενους στην δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού (εδώ).

Σε συνέντευξή του το Σάββατο στην τηλεόραση του ANT1 τόνισε ότι η επιχείρηση βρισκόταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και με το νέο πλάνο θα μπορέσει να σταθεί ξανά στα πόδια της και να γίνει ξανά ένας σημαντικός παίκτης στην αγορά ενέργειας.

Σχετικά με την ένταση στη Βουλή μεταξύ του Πρωθυπουργού και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ την περασμένη Κυριακή (εδώ), ο κ. Πέτσας είπε πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαστρέβλωσε όσα είπε. Διευκρίνισε πως όταν ρωτήθηκε να σχολιάσει μία δήλωση του Τσαβούσογλου ότι το ελληνικό Λιμενικό βυθίζει βάρκες, απάντησε πως δεν υπάρχει κανένα τέτοιο περιστατικό. Είναι λογικό, εξήγησε, πως όταν αυξάνονται οι διασώσεις στη θάλασσα, μπορεί να υπάρχουν ατυχήματα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας με τον δημοσιογράφο Νίκο Ρογκάκο στο στούντιο του ANT1

O κ. Πέτσας επεσήμανε ακόμη πως η κυβέρνηση έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για την αποσυμφόρηση των νησιών του Αιγαίου. Και πρόσθεσε ότι το επόμενο διάστημα άλλοι 1.000 μετανάστες θα μεταφερθούν στην ενδοχώρα. Παράλληλα είπε πως η κυβέρνηση εντείνει τις περιπολίες στο Αιγαίο και επιταχύνει τις διαδικασίες ασύλου.

Για την επιχείρηση εκκένωσης του κτιρίου στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, που έγινε Σάββατο (εδώ), είπε ότι εντάσσεται στο πλαίσιο του σχεδίου που έχουν εκπονήσει οι Αρχές και προανήγγειλε πως οι επιχειρήσεις αυτές θα συνεχιστούν.

Ακόμη, προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να αλλάξει το καθεστώς για τις πορείες, οριοθετώντας τον χώρο τους, προκειμένου οι διαδηλωτές να μπορούν να εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους χωρίς να δημιουργούν προβλήματα στους καταστηματάρχες και να υποβάλλουν σε ταλαιπωρία τους πολίτες.

Για την εξαίρεση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη, από την Προανακριτική, ο κ. Πέτσας ξεκαθάρισε: «δεν θέλουμε να τους φιμώσουμε, για αυτό άλλωστε έχουν κληθεί ως μάρτυρες».

Προανήγγειλε τέλος πως έρχονται μειώσεις φόρων, ανοίγοντας το θέμα για την κατάργηση των τεκμηρίων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...