264
|

Πέτσας: Αποδοκιμάζουμε τη φιέστα Ερντογάν στην Αγιά Σοφιά

Protagon Team Protagon Team 29 Μαΐου 2020, 12:27

Πέτσας: Αποδοκιμάζουμε τη φιέστα Ερντογάν στην Αγιά Σοφιά

Protagon Team Protagon Team 29 Μαΐου 2020, 12:27

Την αποδοκιμασία της κυβέρνησης για τη φιέστα που ετοιμάζει η Τουρκία στην Αγία Σοφία, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Είναι ένα θέμα προς αποδοκιμασία γιατί πέραν των άλλων,[η Αγία Σοφία]  έχει χαρακτηριστεί μουσείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και αυτή την στιγμή χρησιμοποιείται για την προώθηση άλλων σκοπών», σχολίασε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, επισημαίνοντας πάντως, πως δεν είναι η πρώτη φορά που οι Τούρκοι προκαλούν με τον τρόπο αυτόν.

«Παρακολουθούμε οποιαδήποτε πρόκληση, αλλά εμείς πάντα θα προάγουμε τις σχέσεις καλής γειτονίας με βάση το διεθνές Δίκαιο», συμπλήρωσε ο εκπροσωπος της κυβέρνησης κάνοντας παράλληλα αναφορά στην επιτυχή αντιμετώπιση τόσο της κατάστασης στον Εβρο, στα τέλη Φεβρουαρίου, όσο της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες για τη φιέστα που ετοιμάζεται να στήσει ο Ερντογάν για να γιορτάσει την Αλωση της Κωνσταντινούπολης, στις 21:30 θα προβληθούν εικόνες από drone, επεξεργασμένες με ειδικά εφέ, που θα δείχνουν την πορεία του Μωάμεθ Β΄ του Πορθητή και την άφιξή του στην Αγιά Σοφιά.

Μεταξύ άλλων αναμένεται να διαβαστεί η προσευχή της νίκης από το κοράνι, ενώ ο ίδιος ο τούρκος πρόεδρος θα δώσει το «παρών» μέσω βίντεο και θα ακολουθήσει η προβολή ενός χάρτη στον προτζέκτορα που θα δείχνει την κατάκτηση της Πόλης (στο βίντεο κάτω απο τη Yeni Safak, δείτε την έναρξη της φιέστας στο Βόσπορο).

Ανάγνωση του κορανίου θα γίνει και στις 18:00 μπροστά από το Τοπ Καπί  και θα ακολουθήσουν παράσταση με ξίφη και συναυλία της μπάντας του τουρκικού στρατού.

Στις 19:00 θα γίνει επίδειξη τοξοβολίας και απονομή βραβείων για τον διαγωνισμό ποίησης που “έτρεχε” όλο αυτό το διάστημα με θέμα την Αλωση της Πόλης.

Η νεοοθωμανική φιέστα Ερντογάν θα ολοκληρωθεί με ρίψη πυροτεχνημάτων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...