271
|

Πετρόπουλος: «Τον Οκτώβριο θα δούμε τις ακριβείς περικοπές στις συντάξεις»

Protagon Team Protagon Team 13 Μαΐου 2018, 14:17

Πετρόπουλος: «Τον Οκτώβριο θα δούμε τις ακριβείς περικοπές στις συντάξεις»

Protagon Team Protagon Team 13 Μαΐου 2018, 14:17

Υπάρχει ακόμη χρονικό περιθώριο για να αποφασιστεί τι θα γίνει με τις συντάξεις, επισήμανε σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Κοινωνικής Απασχόλησης Τάσος Πετρόπουλος, που παραδέχτηκε πάντως ότι σχεδόν μία στις τρεις συντάξεις θα περικοπούν έως και κατά 18%, σύμφωνα με ένα πρώτο υπολογισμό.

Αυτή η περικοπή λόγω του επανυπολογισμού, όπως είπε, αφορά και συντάξεις κάτω των 1.000 ευρώ.

Οπως επισήμανε την Κυριακή στον ΣΚΑΪ, «έχουμε μπροστά μας επτά μήνες για να αποφασιστεί τι θα γίνει με τις συντάξεις. Το πλεόνασμα στην κοινωνική ασφάλιση θα ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ και φέτος, οπότε θα έχουμε το δημοσιονομικό περιθώριο να προσεγγίσουμε ορισμένες πλευρές των συνεπειών με έναν καλύτερο τρόπο».

Πρόσθεσε ότι θα κριθεί τι ακριβώς θα συμβεί όταν κατατεθεί ο προϋπολογισμός του 2019 στα τέλη Νοεμβρίου και όταν θα ψηφιστεί εντός του Δεκεμβρίου.

Είπε ακόμη ότι «900.000 καταβαλλόμενες συντάξεις θα μειωθούν έως και 18% σε σύνολο 2,9 εκατ. συντάξεων, όπως προκύπτει από το πρώτο δείγμα επανυπολογισμού των συντάξεων».

Και παραδέχτηκε ότι «οι περικοπές (από την 1η Ιανουαρίου) θα αφορούν και συντάξεις κάτω από τα 1.000 ευρώ» για να προσθέσει ότι τον Οκτώβριο θα δει η κυβέρνηση πόσο θα μειωθούν και ότι θα τις βελτιώσουν.

Ο υφυπουργός εξήγησε ότι «η μείωση έως 18% στις συντάξεις εμπεριέχει και τα επιδόματα, δεν υπάρχει πρόσθετη περικοπή επιδομάτων, οι μειώσεις στις συντάξεις δεν θα υπερβαίνουν το 18%».

Ακόμη, διευκρίνισε ότι θα υπάρξουν συντάξεις που θα μειωθούν έως και 200 ευρώ το μήνα, λέγοντας και ότι «το 18% δεν αφορά όλους τους συνταξιούχους, αφορά ένα 25% με 30% των καταβαλλόμενων συντάξεων. Τον Οκτώβριο θα δούμε τις ακριβείς περικοπές στις συντάξεις».

Τέλος, δεσμεύτηκε ότι έως τον Αύγουστο θα καταβληθούν όλες οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις, εκτός από ορισμένες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...