323
Ο «απορριματολόγος» υφυπουργός Εργασίας | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Πετρόπουλος σε μαθητές δημοτικού: Οι Αθηναίοι έτρωγαν από τους κάδους, ώσπου ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2019, 19:56
Ο «απορριματολόγος» υφυπουργός Εργασίας
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Πετρόπουλος σε μαθητές δημοτικού: Οι Αθηναίοι έτρωγαν από τους κάδους, ώσπου ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2019, 19:56

Σε μια απίστευτη δήλωση προχώρησε το πρωί της Πέμπτης ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος.

Απευθυνόμενος σε μαθητές του Δημοτικού που παρακολουθούσαν συνεδρίαση της Ολομέλειας από τα θεωρεία της Βουλής, ο κ. Πετρόπουλος είπε ότι την περίοδο 2010-2014 άνθρωποι αυτοκτονούσαν και έτρωγαν από κάδους απορριμμάτων, μέχρι που ήρθε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και επανέφερε την κανονικότητα.

Μάλιστα, για να μην αφήσει περιθώριο αμφιβολιών στους μικρούς μαθητές για το τι εννοούσε, πρόσθεσε ότι την περίοδο εκείνη είχαν εξαφανιστεί… οι γάτες και οι σκύλοι από την Αθήνα γιατί οι πεινασμένοι Αθηναίοι τους έπαιρναν τα αποφάγια (!)

Ακούγοντας τον προεδρεύοντα στην Ολομέλεια να καλωσορίζει 40 μαθητές από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Βλαχάτων Κεφαλληνίας και από το 17ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου ο κ. Πετρόπουλος παρενέβη λέγοντας στα παιδιά:

«Η εικόνα των κάδων απορριμμάτων στην Αθήνα, από όπου είχαν εξαφανιστεί οι γάτες και οι σκύλοι γιατί ήταν οι άνθρωποι που έτρωγαν τα αποφάγια, είναι μία εικόνα την οποία ίσως δεν προλάβατε να δείτε εσείς, παιδιά, αλλά είναι μια πραγματική εικόνα η οποία έχει εκλείψει».

Και συνέχισε, σύμφωνα πάντα με τα επίσημα πρακτικά της Βουλής: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η θνησιμότητα στην Ελλάδα από τα χρόνια 2010, 2011 μέχρι και το 2014 αυξήθηκε κατά 18% και οι αυτοκτονίες πολιτών ανήλθαν στο 7,2%».

«Αντιμετωπίσαμε μια ανθρωπιστική κρίση στη χώρα και με δυσκολίες δημιουργήσαμε όρους για να αφήσουμε πίσω μας αυτό το παρελθόν. Διότι ο κατώτατος μισθός στην περίοδο 2010-2014 μειώθηκε κατά 22% για τους άνω των είκοσι πέντε και κατά 32% για τους κάτω των είκοσι πέντε και γενικά υπήρξε μία μείωση της κατά κεφαλήν δαπάνης κοινωνικής προστασίας κατά 18% μεταξύ 2010- 2014».

Πέρα από το κήρυγμα, ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, που κατά τη διάρκεια της θητείας του καταργήθηκε το ΕΚΑΣ και μειώθηκαν οι συντάξεις, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Νότη Μηταράκη της ΝΔ απέφυγε να απαντήσει τι θα γίνει με τις συντάξεις χηρείας, ενώ όσον αφορά τα λάθη στα αναδρομικά των συνταξιούχων ειδικών μισθολογίων, τα… φόρτωσε «στην πολυπλοκότητα του συστήματος και τις ελλείψεις των προηγούμενων κυβερνήσεων».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...