400
Ο δισεκατομμυριούχος Ντέιβιντ Κοχ | Reuters

Πέθανε στα 79 του χρόνια ο δισεκατομμυριούχος Ντέιβιντ Κοχ

Protagon Team Protagon Team 23 Αυγούστου 2019, 16:47
Ο δισεκατομμυριούχος Ντέιβιντ Κοχ
|Reuters

Πέθανε στα 79 του χρόνια ο δισεκατομμυριούχος Ντέιβιντ Κοχ

Protagon Team Protagon Team 23 Αυγούστου 2019, 16:47

Απεβίωσε σε ηλικία 79 ετών ο δισεκατομμυριούχος Ντέιβιντ Κοχ.

«Με βαριά καρδιά ανακοινώνω τον θάνατο του αδελφού μου Ντέιβιντ», ανακοίνωσε ο αδελφός του, Τσαρλς Κοχ. «Όποιος δούλευε με τον Ντέιβιντ έζησε σίγουρα τη γιγαντιαία προσωπικότητά του και το πάθος του για τη ζωή».

Ο Ντέιβιντ και ο 83χρονος αδελφός του Tσαρλς, «έτρεχαν» την Koch Industries.

Οι αδελφοί Κοχ με προσωπική περιουσία 60,8 δισ. δολ. έκαστος, μοιράζονται την έκτη θέση στη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο -πλέον, μόνο ο Τσαρλς.

Γεννημένοι στο Κάνσας των ΗΠΑ, κληρονόμησαν από τον πατέρα τους Φρεντ την εταιρεία, την οποία και επέκτειναν έτσι ώστε το 2013 να είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ιδιωτική επιχείρηση της χώρας μετά την Walmart της οικογένειας Γουόλτον.

Πλέον, η Koch Industries είναι μια πολυσχιδής βιομηχανία που κατασκευάζει από πετρελαιαγωγούς μέχρι χαρτοπετσέτες.

Οι ίδιοι είναι γνωστοί στο αμερικανικό κοινό για την «σκληρή» στάση τους απέναντι σε κάθε μέτρο που στοχεύει στο να υποστηρίξει τους αδύναμους.

«Εγώ ξεκίνησα από το μηδέν και τα κατάφερα. Όταν συναντώ κάποιον στο δρόμο να ζητά βοήθεια, του λέω σήκωσε τον πισινό σου σου και δούλεψε. Αφού τα κατάφερα εγώ, μπορείς να τα καταφέρεις κι εσύ» συνηθίζει να λέει ο Τσαρλς Κοχ.

Οι Κοχ στο παρελθόν υπήρξαν φανατικοί υποστηρικτές όχι μόνο των Ρεπουμπλικάνων αλλά του συντηρητικότερου κομματιού τους, του «Tea Party», που στις εκλογές του 2010 είχε σχεδόν «επιβάλλει»… ετσιθελικά ως υποψήφια αντιπρόεδρο την Σάρα Πέιλιν.

Διαφωνούσαν με την θέσπιση κατώτατου μισθού και με το κάθε μορφής κράτος πρόνοιας και είναι φανατικοί υπέρμαχοι της οπλοκατοχής.

Στη συνέχεια, οι δύο αμερικανοί μεγιστάνες πολέμησαν με όλα τους τα οικονομικά όπλα τον Μπαράκ Ομπάμα και όλες του τις μεταρρυθμίσεις από την πρώτη στιγμή της προεδρίας του και φυσικά στη συνέχεια υποστήριξαν σθεναρά τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ωστόσο, πέρσι ήρθαν σε ρήξη και με τον αμερικανό πρόεδρο, λόγω της απόφασης για την δασμολόγηση των εισαγωγών χάλυβα και αλουμινίου από την ΕΕ, τον Καναδά και το Μεξικό.

Έτσι, αποφάσισαν να επενδύσουν εκατομμύρια δολάρια για να ανασχέσουν τον οικονομικό προστατευτισμό του Τραμπ, υπολογίζοντας ότι θα έχουν πολλαπλάσια οφέλη από τη μη δασμολόγηση εισαγομένων προϊόντων από την Ουάσιγκτον.

Αρωγούς στην πρωτοβουλία τους αυτή είχαν εξαρχής τρεις εμπορικές και επιχειρηματικές οργανώσεις: το Εμπορικό Επιμελητήριο Ελεύθερων Συνεργατών (Freedom Partners Chamber of Commerce), την οργάνωση Αμερικανοί για την Ευημερία (Americans for Prosperity) και την Πρωτοβουλία LIBRE (LIBRE Initiative).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...