512
Η Αϊρίν Κάρα παραλαμβάνει το Οσκαρ για τη μεγάλη της επιτυχία «Flashdance… What a Feeling», το 1984 | ABC Photo Archives/Disney General Entertainment Content via Getty Images

Πέθανε στα 63 της η Αϊρίν Κάρα – πήρε Οσκαρ για το «Fame» και το «Flashdance»

Protagon Team Protagon Team 26 Νοεμβρίου 2022, 15:02
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 27/11/2022, 11:50
Η Αϊρίν Κάρα παραλαμβάνει το Οσκαρ για τη μεγάλη της επιτυχία «Flashdance… What a Feeling», το 1984
|ABC Photo Archives/Disney General Entertainment Content via Getty Images

Πέθανε στα 63 της η Αϊρίν Κάρα – πήρε Οσκαρ για το «Fame» και το «Flashdance»

Protagon Team Protagon Team 26 Νοεμβρίου 2022, 15:02
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 27/11/2022, 11:50

Η βραβευμένη με δύο Οσκαρ ηθοποιός, ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός Αϊρίν Κάρα, που έγινε διάσημη με τις μεγάλες επιτυχίες της δεκαετίας του ’80 «Fame» και «Flashdance… What a Feeling», πέθανε σε ηλικία 63 ετών.

Η είδηση του θανάτου της σκόρπισε τη θλίψη σε μια ολόκληρη γενιά, που είχε μεγαλώσει με τα τραγούδια της, αλλά και στον κόσμο της μουσικής, που εξήρε το ταλέντο και την προσφορά της.

Η Αϊρίν Κάρα βρέθηκε νεκρή την Παρασκευή στο σπίτι της στη Φλόριντα, ανέφερε η ατζέντης της Τζούντιθ Μους, λέγοντας ότι η αιτία θανάτου ήταν άγνωστη.

Η νεοϋορκέζα καλλιτέχνης έγινε διάσημη το 1980 με την ταινία «Fame», όπου υποδυόταν μια νεαρή μαθήτρια καλλιτεχνικού σχολείου στη Νέα Υόρκη. Τραγούδησε το ομότιτλο χορευτικό κομμάτι, που κέρδισε το Oσκαρ καλύτερου τραγουδιού.

Τρία χρόνια αργότερα συνέθεσε (μαζί με τον DJ Τζόρτζιο Μορόντερ) και τραγούδησε το «Flashdance…What a Feeling», που πέρασε στην ιστορία με τη θρυλική χορογραφία της Τζένιφερ Μπιλς στην ταινία «Flashdance». Το τραγούδι κέρδισε επίσης Οσκαρ και παραμένει μέχρι σήμερα μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες όλων των εποχών.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jennifer Beals (@thejenniferbeals)

Η Αϊρίν Κάρα είχε εμφανιστεί σε τηλεοπτικές σειρές τη δεκαετία του 1970. Αν και δεν έκανε άλλη μεγάλη επιτυχία, τα επόμενα χρόνια συνέχισε να εμφανίζεται στον κινηματογράφο, στην τηλεόραση και στο θέατρο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...