494
Ο Μανούσος Βολουδάκης σε παλαιότερη φωτογραφία στο βήμα της Βουλής | INTIMEnews

Πέθανε στα 57 του ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ Μανούσος Βολουδάκης

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2023, 13:13
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 08/02/2023, 14:30
Ο Μανούσος Βολουδάκης σε παλαιότερη φωτογραφία στο βήμα της Βουλής
|INTIMEnews

Πέθανε στα 57 του ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ Μανούσος Βολουδάκης

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2023, 13:13
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 08/02/2023, 14:30

Σε ηλικία 57 ετών έφυγε από τη ζωή το πρωί της Τετάρτης ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας, Μανούσος Βολουδάκης, χτυπημένος από τον καρκίνο. Τον θάνατο του βουλευτή ανακοίνωσε συντετριμμένος στην Εθνική Αντιπροσωπεία ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας.

Γεννημένος τον Δεκέμβριο του 1966, ο οικονομολόγος Μανούσος Βολουδάκης εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής Χανίων με τη ΝΔ το 2007.

Επανεξελέγη στις διπλές εκλογές του 2012, καθώς και τον Ιούλιο του 2019.

Στην τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο (ΙΗ) συμμετείχε στις εξής επιτροπές της Βουλής: στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, στην ειδική Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, στην ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς και στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος.

Πριν πολιτευθεί, σταδιοδρόμησε στον ιδιωτικό τομέα, διαδοχικά στις εταιρείες RUSVAR HOLDINGS B.V, (1993-1996) του Ομίλου Motor Oil, στην Ποτοποιία Μεταξά Α.Ε. (1996-1997) και στην ΕΛΒΑΛ Α.Ε. (1997-2004), όπου διετέλεσε αναπληρωτής γενικός διευθυντής.

Είχε αποφοιτήσει από το τμήμα Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ήταν κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (Master’s) στην Πολιτική Οικονομία από το Πανεπιστήμιο του Εσεξ της Αγγλίας.

Διετέλεσε υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τον Ιούνιο του 2012 έως και τον Ιούνιο του 2013 και γενικός γραμματέας Εμπορίου στο υπουργείο Ανάπτυξης την περίοδο 2005-2006.

Τον Ιανουάριο του 2010 ανέλαβε τη θέση του Γραμματέα Νέων Τεχνολογιών, Ερευνας και Καινοτομίας της Νέα Δημοκρατία, θέση από την οποία παραιτήθηκε τον Δεκέμβριο του 2011 για να συμμετάσχει στις βουλευτικές εκλογές.

Τον Οκτώβριο του 2015 ως τον Ιούνιο του 2019, εργάστηκε ξανά στον ιδιωτικό τομέα, αναλαμβάνοντας θέση διευθύνοντος συμβούλου στην εταιρεία International Trade S.A., του Ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ, με έδρα τις Βρυξέλλες.

Τον Ιούλιο του 2019 επανεξελέγη βουλευτής Χανίων.

Ηταν παντρεμένος με τη δικηγόρο Σέβη Αμανατίδου και πατέρας τριών παιδιών, του Γιώργου, του Σήφη, και της Δάφνης.

Τον Μανούσο Βολουδάκη αποχαιρέτησε, με ανάρτησή του στο Facebook, ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε ένδειξη πένθους αναβλήθηκαν όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας μέχρι και την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου.

Η ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος για την απώλεια του Μανούσου Βολουδάκη έχει αναλυτικά ως εξής:

Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με οδύνη τον βουλευτή Χανίων Μανούσο Βολουδάκη, έναν άξιο πολιτικό, έναν ακέραιο άνθρωπο και έναν πολύτιμο αγωνιστή της παράταξής μας.

Με σπουδές στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταπτυχιακό στην Πολιτική Οικονομία από το Πανεπιστήμιο του Έσσεξ, εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα ως οικονομολόγος. Εξελέγη βουλευτής Χανίων με τη Νέα Δημοκρατία το 2007, το 2012 και το 2019. Διετέλεσε επίσης Γενικός Γραμματέας Εμπορίου στο Υπουργείο Ανάπτυξης από το 2005 έως το 2006 και Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης την περίοδο 2012-2013.

Στην οικογένειά του απευθύνουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια. Η γενναιότητα και το ήθος του Μανούσου Βολουδάκη θα λείψουν από τη δημόσια ζωή. Θα αποτελούν, ωστόσο, πάντα οδηγό για όλους εμάς στην επιδίωξή μας να ενώσουμε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες για να πετύχουμε την καλύτερη εκδοχή της Ελλάδας.

Λόγω της απώλειας του Μανούσου Βολουδάκη, αναβάλλονται όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας μέχρι και την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...