Ο Τσάντγουικ Μπόουζμαν τον περασμένο Νοέμβριο στα American Music Awards στο Λος Αντζελες | REUTERS/Danny Moloshok
Επικαιρότητα

Πέθανε στα 43 του ο ηθοποιός Τσάντγουικ Μπόουζμαν, πρωταγωνιστής του «Black Panther»

Εδινε επί τέσσερα χρόνια μια απίστευτα γενναία μάχη με τον καρκίνο ενώ την ίδια ώρα πρωταγωνιστούσε σε δημοφιλείς χολιγουντιανές ταινίες
Protagon Team

Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που ο Τσάντγουικ Μπόουζμαν θεωρείτο ό,τι πιο καυτό στο Χόλιγουντ: ένας όμορφος αφροαμερικανός ηθοποιός που πρωταγωνιστούσε στο «Black Panther» και υποδυόταν στη μεγάλη οθόνη εμβληματικές φιγούρες όπως ο Τζάκι Ρόμπινσον και ο Τζέιμς Μπράουν. Αυτός ο «βασιλιάς», όπως τον αποκαλούσαν με θαυμασμό οι συνάδελφοί του, πέθανε την Παρασκευή. Ηταν μόλις 43 ετών.

Σε μια ανακοίνωση που αναρτήθηκε στους λογαριασμούς του Μπόουζμαν στα social media, γνωστοποιήθηκε η θλιβερή είδηση του θανάτου του καθώς και το ότι πάλευε με τον καρκίνο εδώ και τέσσερα χρόνια: το 2016 είχε μάθει ότι είχε καρκίνο στο παχύ έντερο σε στάδιο 3, ο οποίος γρήγορα έφτασε το στάδιο 4. Στην ανακοίνωση αναφέρθηκε ότι ο Τσάντγουικ πέθανε στο σπίτι του, με τη γυναίκα και την οικογένειά του στο πλευρό του.

«Ενας αληθινός μαχητής, ο Τσάντγουικ άντεξε πολλά και έπαιξε σε πολλές ταινίες που αγαπήθηκαν πολύ. Από το “Marshall” στο “Da 5 Bloods” και στο “Ma Rainey’s Black Bottom” και άλλα πολλά, όλα κινηματογραφήθηκαν κατά τη διάρκεια και ανάμεσα σε αμέτρητες χειρουργικές επεμβάσεις και χημειοθεραπείες» ανέφερε η ανακοίνωση, περιγράφοντας τον απίστευτο αγώνα που έδωσε αυτός ο ταλαντούχος ηθοποιός, στην άνιση μάχη με τον καρκίνο.