284
Η στιγμή που ο νεαρός φιλά το χάλκινο μετάλλιο | REUTERS/Stoyan Nenov

Πέθανε πανηγυρίζοντας το πρώτο ολυμπιακό μετάλλιο του εγγονού της

Protagon Team Protagon Team 10 Αυγούστου 2016, 16:27
Η στιγμή που ο νεαρός φιλά το χάλκινο μετάλλιο
|REUTERS/Stoyan Nenov

Πέθανε πανηγυρίζοντας το πρώτο ολυμπιακό μετάλλιο του εγγονού της

Protagon Team Protagon Team 10 Αυγούστου 2016, 16:27

Ηταν μία μεγάλη ημέρα για την 82 χρονη Σούμπιν Κόνγκταπ. Στο σπίτι της στην πολιτεία Τσουμφόν Μπούρι στη Ταϊλάνδη, είχε μαζευτεί αρκετός κόσμος για να παρακολουθήσει τις προσπάθειες του 20 χρονου αρσιβαρίστα Σινπέτ Κρουαϊτόνγκ. Ο νεαρός που συμμετείχε για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν ο εγγονός της.

Η ατμόσφαιρα γηπέδου που είχε δημιουργηθεί στο σπίτι, η αγωνιά της ηλικιωμένης γυναίκας και τελικά η μεγάλη χαρά για τον εγγονό της ήταν αρκετά για να την οδηγήσουν στην κατάρρευση. Οι παρευρισκόμενοι υποστηρίζουν ότι η γυναίκα έχασε τις αισθήσεις της ενώ πανηγύριζε για τον νεαρό αρσιβαρίστα.  Οι φίλοι και συγγενείς που είχαν αρχίσει το πάρτι για την επιτυχία του Σινπέτ, μετέφεραν άμεσα την άτυχη γυναίκα στο νοσοκομείο χωρίς όμως να προλάβουν τα χειρότερα.

2016-08-07T225333Z_896019425_RIOEC871RL4MO_RTRMADP_3_OLYMPICS-RIO-WEIGHTLIFTING-M-56KG
Ο 20χρονος πανηγυρίζει την μεγάλη του επιτυχία (REUTERS/Stoyan Nenov)

Την ίδια στιγμή, στο μακρινό Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, ο 20 χρονος Ταϊλανδός ανέβαινε στο βάθρο έχοντας κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 56 κιλών στην άρση βαρών. Ο νεαρός δεν πληροφορήθηκε τον θάνατο της γιαγιάς του ούτε στην συνέντευξη τύπου μετά την μεγάλη του νίκη.

«Το πιθανότερο είναι η ηλικιωμένη γυναίκα να έχασε τη ζωή της από ανακοπή καρδιάς, αλλά πρέπει να περιμένουμε τις ιατρικές εξετάσεις» σημείωσε ένας αστυνόμος στο πρακτορείο AFP, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι «δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν ήταν υπερβολικά ενθουσιασμένη ή αν απλά αντιμετώπιζε ήδη κάποια προβλήματα υγείας».

Για την ιστορία, ο Σινπέτ Κρουαϊτόνγκ έγινε ο δεύτερος αθλητής από την Ταϊλάνδη που έπαιρνε μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Λίγο πριν τον μεγάλο αγώνα η γιαγιά του είχε μιλήσει σε μέσα της χώρας της: «Του φωνάζω να παλεύει. Μου λείπει ο εγγονός μου και θέλω να πετύχει. Ό,τι κάνει το κάνει για τη χώρα του».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...