608
|

Αποχαιρετώντας τον Θέμο Αναστασιάδη

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2019, 21:38
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 23/01/2019, 12:10

Αποχαιρετώντας τον Θέμο Αναστασιάδη

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2019, 21:38
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 23/01/2019, 12:10

Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 61 ετών, άφησε το βράδυ της Τρίτης σε νοσοκομείο της Ελβετίας ο Θέμος Αναστασιάδης ύστερα από μια γενναία αλλά άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Τον θάνατο του εκδότη, δημοσιογράφου και τηλεπαρουσιαστή ανακοίνωσε το protothema.gr, ο ιστότοπος της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», της οποίας ο Αναστασιάδης υπήρξε ιδρυτής.

Ο Θέμος Αναστασιάδης είχε δουλέψει στην «Ελευθεροτυπία», στην «Καθημερινή», στο «Βήμα της Κυριακής» και στο ημερήσιο «Βήμα», προτού τον Φεβρουάριο του 2005 εκδώσει -από κοινού με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο και τον Τάσο Καραμήτσο – την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Ηταν μια έκδοση που άλλαξε σε μεγάλο βαθμό το ύφος του κυριακάτικου Τύπου, προβάλλοντας ένα νέο είδος μετα-τηλεοπτικής δημοσιογραφίας —πιο αποκαλυπτικό, πιο μαχητικό, πιο προκλητικό και αναπόφευκτα πιο «κίτρινο».

Οι φωτογραφίες του Χρήστου Ζαχόπουλου, γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού στην κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή, με την Εύη Τσέκου και το περιβόητο DVD, η παρουσίαση με όρους lifestyle των τραμπούκων της Χρυσής Αυγής, η δημοσίευση της εικόνας του ετοιμοθάνατου Παύλου Φύσσα, υπήρξαν αναμφίβολα τα πλέον αμφιλεγόμενα δημοσιεύματα του «Πρώτου Θέματος» επί των ημερών του.

Την ίδια στιγμή όμως αυτό το είδος δημοσιογραφίας έδωσε στην εφημερίδα πρωτοφανή κυκλοφορία, εκθρονίζοντας παραδοσιακά έντυπα από την κορυφή.

Παράλληλα με τα έντυπα, ο Αναστασιάδης άφησε το στίγμα του και στην τηλεόραση. Μετά από ένα σύντομο πέρασμα από την ΕΡΤ, συνεργάστηκε αρχικά με τον ΣΚΑΪ, όπου παρουσίασε χιουμοριστικά τοκ σόου («Νοκ Αουτ», και «Μπίλιες»), για να έρθει αργότερα η δημοφιλής εκπομπή «ΟΛΑ» στον Alpha (η οποία μετακόμισε από τα μέσα του 2006 στον ΑΝΤ1).

Ο Θέμος Αναστασιάδης ήταν παντρεμένος με τη δημοσιογράφο Βασιλική Παναγιωτοπούλου, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά.

Εφυγε ο Θέμος: ο αποχαιρετισμός των συνεργατών του στο «Πρώτο Θέμα»

Στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά τους οι συνεργάτες του στην εφημερίδα που ίδρυσε αναφέρουν τα ακόλουθα:

Με αβάσταχτη οδύνη και ανείπωτο πόνο  η οικογένεια της εφημερίδας μας  αποχαιρετά τον  εμπνευστή, δημιουργό, φίλο, συνάδελφο και πάνω από όλα αδελφό μας Θέμο. 

Τον Θέμο μας που δεν θα είναι πια κοντά μας, συμπαραστάτης σε χαρές και λύπες, στήριγμα  στα ξενύχτια και τις αγωνίες μας, ενεργά συμμέτοχο και με αδιάλειπτη ψυχική κατάθεση στο κυνήγι της είδησης και της δημοσιογραφικής αποκάλυψης. 

Πάλεψε γενναία με τον καρκίνο εδώ και ενάμιση χρόνο, αντιμετωπίζοντας θαρραλέα και με αξιοπρέπεια το άδικο χτύπημα της μοίρας ως μαχητής που έδωσε αγώνες σε όλη του τη ζωή. 

Άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της Τρίτης στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν σε ηλικία 61 ετών. 

Είναι δυσαναπλήρωτο το κενό που αφήνει ο Θέμος σε όλους μας, στην εφημερίδα που ο ίδιος δημιούργησε αλλά κυρίως στην αγαπημένη  του οικογένεια. Μέχρι τις τελευταίες του στιγμές, ακόμα και τις δυσκολότερες, ήταν παρών στην εφημερίδα, τόσο με τα διεισδυτικά του κείμενα όσο και με τις εμπνευσμένες συμβουλές προς τους συνεργάτες του. Για μας είναι κομμάτι της ζωής μας. 

Ο Θέμος Αναστασιάδης είναι ο άνθρωπος που με ηρεμία, χιούμορ, διεισδυτικότητα, συντροφικότητα, αλληλεγγύη  συνόδεψε τις πιο όμορφες στιγμές που σημάδεψαν καθοριστικά τη δημοσιογραφία στην Ελλάδα. 

Στο καλό Θέμο. Με συντριβή σε αποχαιρετούμε. Θα σε θυμόμαστε για πάντα.

Στην Κηφισιά η κηδεία

Η κηδεία του θαγίνει από το κοιμητήριο Κηφισιάς, πιθανότατα την Κυριακή, αφού θα έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες για τη μεταφορά της σορού του από την Ελβετία.

Συλλυπητήρια από τον πολιτικό κόσμο

Την θλίψη τους για τον θάνατο του Θέμου Αναστασιάδη εξέφρασαν πολλοί εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, κυρίως από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε στην πολύχρονη φιλία του με τον εκλιπόντα

Φίλοι 40 χρόνια σχεδόν….Απόψε, η μόνη είδηση από εσένα χωρίς χιούμορ..Αντίο Θέμο

Geplaatst door Αντώνης Σαμαράς / Antonis Samaras op Dinsdag 22 januari 2019

Για την σκληρή δοκιμασία και τον αυτοσαρκασμό του Θέμου, έκανε λόγο ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος αποχαιρέτησε και αυτός τον εκδότη, ο οποίος υπήρξε συμφοιτητής του στη Νομική:

Με μηνύματα τους στα κοινωνικά δίκτυα αποχαιρέτησαν τον Αναστασιάδη ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, η Ελίζα Βόζεμπεργκ και η Νίκη Τζαβέλα

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...