243
Ο Στάθης Ψάλτης | .

Πέθανε ο Στάθης Ψάλτης

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2017, 15:06
Ο Στάθης Ψάλτης
|.

Πέθανε ο Στάθης Ψάλτης

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2017, 15:06

Ο Στάθης Ψάλτης, ένας από τους αγαπημένους κωμικούς της νεότερης γενιάς, πέθανε την Παρασκευή σε ηλικία 66 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Είχε γεννηθεί στο Βέλο Κορινθίας και σε νεαρή ηλικία ήλθε με την οικογένεια του στο Αιγάλεω. Πριν ασχοληθεί με την ηθοποιία είχε αλλάξει πολλά επαγγέλματα, μεταξύ των οποίων και του ναυτικού

Σπούδασε στη δραματική σχολή του Κωνσταντίνου Μιχαηλίδη και έγινε ιδιαίτερα γνωστός τη δεκαετία του ’80 με τη συμμετοχή του σε κωμωδίες, στον κινηματογράφο και σε βιντεοταινίες. Σπανιότερες ήταν οι εμφανίσεις του στην τηλεόραση και κυρίως σε δραματικούς ρόλους.

Εγινε ιδιαίτερα δημοφιλής από ταινίες όπως το «Καμικάζι αγάπη μου», «Τα καμάκια», «Βασικά καλησπέρα σας» και «Ελα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ». Διακρίθηκε ιδιαίτερα σε ρόλους όπου τα βάζει με τα στραβά της κοινωνίας και του κράτους, ενώ διακρινόταν για τις αθυρόστομες ατάκες.

Συνεχής ήταν η παρουσία του στο θέατρο και στην επιθεώρηση, στην οποία εμφανιζόταν σχεδόν αποκλειστικά εδώ και χρόνια.

Ωστόσο, ερμήνευσε με επιτυχία και δραματικούς και κλασικούς ρόλους, συμμετέχοντας το 2014 στον «Πλούτο» του Αριστοφάνη και το 2016 στον ρόλο της παραμάνας της Ιουλιέτας στην παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα».

psaltis-ploutos
Ο Στάθης Ψάλτης στη παράσταση του «Πλούτου»

Η τελευταία εμφάνισή του στον κινηματογράφο είναι σε ένα μικρό ρόλο στην ταινία του Γιάννη Σμαραγδή για τον Καζαντζάκη, η οποία προγραμματίζεται να βγει στις αίθουσες το φθινόπωρο.

Τους τελευταίους μήνες νοσηλευόταν στον Αγιο Σάββα με καρκίνο στον πνεύμονα.

Είχε παντρευτεί δύο φορές και είχε μία κόρη από τον πρώτο του γάμο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...