Κώστας και Σπύρος Σημίτης το 2005, σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Γκέτε στην Αθήνα | ΑΠΕ/ΑΠΕ/ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΥΡΩΝΑ
Επικαιρότητα

Πέθανε ο Σπύρος Σημίτης, μεγαλύτερος αδελφός του πρώην πρωθυπουργού

Ο διακεκριμένος καθηγητής, ο οποίος θεωρείτο στην ΕΕ «πατέρας της προστασίας των προσωπικών δεδομένων», συμβάλλοντας αποφασιστικά στη διαμόρφωση και εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας, απεβίωσε σε ηλικία 89 ετών στη Γερμανία, όπου και θα γίνει η ταφή του
Protagon Team

Απεβίωσε το Σάββατο στη Γερμανία, σε ηλικία 89 ετών, ο καθηγητής Σπύρος Σημίτης,  μεγαλύτερος αδελφός του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη.

Καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης, ο Σπύρος Σημίτης θεωρείτο στην ΕΕ «πατέρας της προστασίας των προσωπικών δεδομένων», συμβάλλοντας αποφασιστικά στη διαμόρφωση και εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας.

Με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου της Γερμανίας, διετέλεσε πρόεδρος του «Γερμανικού Εθνικού Συμβουλίου Ηθικής και Δεοντολογίας».

Διετέλεσε επίσης, πρόεδρος και μέλος διεθνών και ευρωπαϊκών επιτροπών για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων, όπως σε ευρωπαϊκό επίπεδο της «Ομάδας Εμπειρογνωμόνων Υψηλού Επιπέδου για τα Κοινωνικά Δικαιώματα».

Τιμητικούς τίτλους του απένειμαν πανεπιστημιακά ιδρύματα τόσο στην Ευρώπη όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στην Ελλάδα είχε εκλεγεί αντεπιστέλλον μέλος στην Ακαδημία Αθηνών.

Η ταφή θα γίνει στη Γερμανία.