185
Ο Αντώνης Γεωργιάδης, πάντα εκδηλωτικός, στη διάρκεια αγώνα του ελληνικού πρωταθλήματος το 1995 | ΙΝΤΙΜΕ

Πέθανε ο ρέκορντμαν των ελληνικών πάγκων Αντώνης Γεωργιάδης

Protagon Team Protagon Team 16 Νοεμβρίου 2020, 11:52
Ο Αντώνης Γεωργιάδης, πάντα εκδηλωτικός, στη διάρκεια αγώνα του ελληνικού πρωταθλήματος το 1995
|ΙΝΤΙΜΕ

Πέθανε ο ρέκορντμαν των ελληνικών πάγκων Αντώνης Γεωργιάδης

Protagon Team Protagon Team 16 Νοεμβρίου 2020, 11:52

Ενας από τους πιο γνωστούς και αγαπητούς προπονητές στο ελληνικό ποδόσφαιρο –αλλά και με τη μεγαλύτερη διάρκεια στην καριέρα του στους πάγκους–, ο Αντώνης Γεωργιάδης, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών.

Είχε γεννηθεί στη Δράμα το 1935 και έπαιξε ποδόσφαιρο στην τοπική Δόξα, σε εκείνη τη μεγάλη ομάδα της δεκαετίας του 1950.

Στα 31 του αποφάσισε να ακολουθήσει καριέρα προπονητή με ιδιαίτερη επιτυχία: πέρασε μεταξύ άλλων από το τιμόνι του Ολυμπιακού, του Αρη, της ΑΕΚ, της ΑΕΛ, του ΠΑΣ Γιάννινα, της Δόξας Δράμας, του Πανηλειακού, αλλά και της Εθνικής ομάδας την τριετία 1989-92 σε συνολικά 30 παιχνίδια (11-9-10).

 

Στις 12 Μαρτίου 1996 ο Αντώνης Γεωργιάδης, προπονητής τότε του Πανηλειακού, έπεσε θύμα σοβαρού τροχαίου, από το οποίο αποκόμισε βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, καθώς και πολλαπλές κακώσεις στο υπόλοιπο σώμα. Αυτός ο σοβαρότατος τραυματισμός κράτησε τον Γεωργιάδη στο νοσοκομείο για τέσσερις μήνες, τους δύο εξ αυτών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ επέφερε το τέλος της προπονητικής καριέρας του, αφού του κληροδότησε μόνιμα προβλήματα υγείας.

Παραμένει μέχρι και σήμερα ο προπονητής με τις περισσότερες παρουσίες σε αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος (586 συνολικά).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...