279
Ο Πέτρος Λινάρδος σε εκδήλωση το 2008 | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Πέθανε ο Πέτρος Λινάρδος, ο «πατριάρχης» της αθλητικής δημοσιογραφίας

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2022, 14:23
Ο Πέτρος Λινάρδος σε εκδήλωση το 2008
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Πέθανε ο Πέτρος Λινάρδος, ο «πατριάρχης» της αθλητικής δημοσιογραφίας

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2022, 14:23

Πολυγραφότατος και πολυβραβευμένος αρθρογράφος και συγγραφέας, έφυγε από τη ζωή ο Πέτρος Λινάρδος, «πατριάρχης» της αθλητικής δημοσιογραφίας στην Ελλάδα, σε ηλικία 97 ετών.

Είχε εργαστεί για δεκαετίες με ήθος και συνέπεια για την αθλητική δημοσιογραφία και τον αθλητισμό στο σύνολό του. Επιπλέον είχε διατελέσει επί 16 έτη πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ).

Αρθρογραφούσε μάλιστα στο «Βήμα» από το 1950 έως το τέλος της ζωής του.

Ο Πέτρος Λινάρδος είχε γεννηθεί στις 17 Δεκεμβρίου 1925, κυριολεκτικά μέσα σε ένα στάδιο, στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού Σταδίου, όπου διέμενε η προσφυγική οικογένεια της μητέρας του μετά την καταστροφή της Σμύρνης.

Η δημοσιογραφική του πορεία άρχισε από την «Μαθητική Πένα» της Ευαγγελικής Σχολής Νέας Σμύρνης. Εργάστηκε για δεκαετίες στο «Βήμα» και τα «Νέα», καλύπτοντας, πέρα από το αθλητικό, το ναυτιλιακό ρεπορτάζ και την κοινωνική πρόνοια ενώ για 20 έτη διετέλεσε και κριτικός κινηματογράφου στα «Νέα».

Πρωτοστάτησε στην ίδρυση του ΠΣΑΤ το 1952 και διετέλεσε πρόεδρος του συνδέσμου από το 1976 ως το 1992, ενώ αργότερα ανακηρύχτηκε επίτιμος πρόεδρος.

Συνέγραψε 20 μελέτες και δοκίμια και 10 βιβλία, το τελευταίο από τα οποία εκδόθηκε το 2018 με τίτλο «Δημητρός Δάλλας: Ο πρωτομάστορας του αθλητισμού της Μικράς Ασίας και της προσφυγικής αναγέννησης του Πανιωνίου ΓΣ Σμύρνης».Το όνομά του φέρει τιμής ένεκεν η αίθουσα τύπου του Πανιωνίου.

Με τη σύζυγό του Ρούλα, που έχει φύγει από τη ζωή, είχαν δυο γιους τον Νίκο, που ήταν μέλος της εθνικής ομάδας μπάσκετ το 1987 και τον Δημήτρη, γραφίστα, και τρεις εγγονές.

Το ΔΣ του ΠΣΑΤ με ανακοίνωση του εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη των αθλητικών συντακτών για το χαμό του πατριάρχη της Αθλητικής Δημοσιογραφίας. Ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος επικοινώνησε ήδη με τους γιούς του αείμνηστου για να τους μεταφέρει τα ειλικρινή συλλυπητήρια του κλάδου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...