322
O Γκας Πορτοκάλος με το αγαπημένο του Windex | Gold Circle Films

Πέθανε ο Μάικλ Κόνσταντιν – η καρικατούρα του Ελληνοαμερικανού στο «My Big Fat Greek Wedding»

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2021, 13:06
O Γκας Πορτοκάλος με το αγαπημένο του Windex
|Gold Circle Films

Πέθανε ο Μάικλ Κόνσταντιν – η καρικατούρα του Ελληνοαμερικανού στο «My Big Fat Greek Wedding»

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2021, 13:06

Ενας από τους αγαπημένους ρολίστες της αμερικανικής βιομηχανίας του θεάματος, βραβευμένος με Emmy και ιδιαίτερα δημοφιλής από τον ρόλο του στο «My Big Fat Greek Wedding», o ελληνικής καταγωγής ηθοποιός Μάικλ Κόνσταντιν, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών.

Ο Κόνσταντιν απεβίωσε στις 31 Αυγούστου, στο σπίτι του στο Ρίντινγκ της Πενσιλβάνια, αλλά η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή την Τετάρτη.

Είχε βραβευθεί με Emmy το 1970, για την ερμηνεία του στο «Room 222», σειρά που έπαιζε στο ABC από το 1969 έως το 1974, ωστόσο έγινε ευρύτερα γνωστός σε μια ηλικία που άλλοι θα είχαν πάρει σύνταξη: στα 75 του χρόνια έπαιξε τον «Γκας Πορτοκάλος» στην ποιοτικά αδιάφορη αλλά εμπορικά υπερεπιτυχημένη ταινία –με κόστος μόλις πέντε εκατ. δολάρια είχε εισπράξεις 368 εκατ. δολάρια!– της επίσης ελληνικής καταγωγής Νία Βαρντάλος «Γάμος α λα ελληνικά» (2002) και έγινε η παγκόσμια εικόνα-καρικατούρα του ελληνοαμερικανού πατέρα.

Χαρακτηριστικό ότι στη νεκρολογία που του έγραψαν οι New York Times ανέφεραν: «Μάικλ Κόνσταντιν, ο μπαμπάς στο “My Big Fat Greek Wedding” πέθανε στα 94 του».

Ο Κόνσταντιν ερμήνευσε τον «πατέρα» της Νία Βαρντάλος, ο οποίος πίστευε ότι κάθε λέξη έχει ελληνικές ρίζες, ενώ ήταν πεπεισμένος ότι τα πάντα μπορούν να αντιμετωπιστούν με ένα συγκεκριμένο καθαριστικό σπρέι. Ηταν τέτοια η επιτυχία του σε αυτόν τον ρόλο που τον επανέλαβε στη βραχύβια τηλεοπτική εκδοχή της ταινίας που προβλήθηκε στο CBS το 2003, όπως και στο κινηματογραφικό «Γάμος α λα ελληνικά 2», το 2016.

Γιος Ελλήνων μεταναστών στις ΗΠΑ, του Θεοχάρη Ιωαννίδη-Ευστρατίου που εργαζόταν σε χαλυβουργείο και της Ανδρομάχης Φωτιάδου, ο Μάικλ Κόνσταντιν ξεκίνησε την καριέρα του στο Μπρόντγουεϊ.

Ο Κόνσταντιν, μαζί με τον Λόιντ Χέινς, στο βραβευμένο «Room 222»

Στην τηλεόραση μεταξύ άλλων είχε παίξει στις σειρές «The Untouchables», «Kojak», και «Airwolf».

Στον κινηματογράφο, είχε εμφανιστεί, επίσης, στις ταινίες «Thinner», «The Last Mile», «The Hustler», «If It’s Tuesday, This Must Be Belgium», «Don’t Drink the Water» και «Voyage of the Damned».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...