208
Ο Ντένζελ Ουάσινγκτον (αριστερά) στα γυρίσματα της ταινίας για τον Φρανκ Λούκας | EPA/SANGDAO SATTRA

Πέθανε ο έμπορος ναρκωτικών που ενέπνευσε το «American Gangster»

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουνίου 2019, 17:52
Ο Ντένζελ Ουάσινγκτον (αριστερά) στα γυρίσματα της ταινίας για τον Φρανκ Λούκας
|EPA/SANGDAO SATTRA

Πέθανε ο έμπορος ναρκωτικών που ενέπνευσε το «American Gangster»

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουνίου 2019, 17:52

Ο Φρανκ Λούκας, ένας από τους μεγαλύτερους εμπόρους ναρκωτικών της δεκαετίας του 1970 στις ΗΠΑ έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη σε ηλικία 88 ετών, ανέφερε ο ανιψιός του.

Τις δεκαετίες του ’60 και του ’70 ανέβηκε τα σκαλιά της ιεραρχίας του εγκλήματος στη Νέα Υόρκη ως ένας από τους εμπόρους που προμήθευαν μεγάλες ποσότητες ηρωίνης. Φέρεται μάλιστα ότι έφερνε ναρκωτικά από την Ασία ακόμα και μέσα στα φέρετρα αμερικανών στρατιωτών που είχαν σκοτωθεί στο Βιετνάμ.

Το 1975 συνελήφθη και τα περιουσιακά στοιχεία του κατασχέθηκαν. Στο σπίτι του βρέθηκαν πάνω από 584.000 δολάρια σε μετρητά, ενώ η περιουσία του υπολογιζόταν σε πολλά εκατομμύρια.

Την ίδια χρονιά ο Λούκας καταδικάστηκε σε πολυετή κάθειρξη, αλλά αποφυλακίστηκε μόλις πέντε χρόνια αργότερα γιατί συνεργάστηκε με τις Αρχές. Ωστόσο επέστρεψε στο έγκλημα και συνελήφθη εκ νέου για να  εκτίσει ποινή επτά ετών. Αφέθηκε ελεύθερος το 1991.

Η ζωή του ήταν η έμπνευση για την ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ «American Gangster», στην οποία τον υποδυόταν ο Ντένζελ Ουάσινγκτον. Στην ταινία ο Ράσελ Κρόου υποδυόταν ένα ρόλο που ένωνε σε ένα πρόσωπο τους διώκτες του Λούκας.

Ο Λούκας ήταν παρών στα γυρίσματα, δίνοντας μάλιστα συμβουλές στον Ουάσινγκτον.

Εμφανιζόταν μάλλον μετανιωμένος για τους θανάτους εξαρτημένων από την ηρωίνη που διοχέτευε στις πιάτσες: «Εκανα φρικτά πράγματα. Πραγματικά λυπάμαι για αυτά», δήλωνε το 2007.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...