389
Ο πιτσιρικάς που έγινε σύμβολο θάρρους | twitter

Πέθανε ο εξάχρονος που έκανε τους Ολλανδούς να βάψουν τα νύχια τους

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουλίου 2017, 19:39
Ο πιτσιρικάς που έγινε σύμβολο θάρρους
|twitter

Πέθανε ο εξάχρονος που έκανε τους Ολλανδούς να βάψουν τα νύχια τους

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουλίου 2017, 19:39

Ο Τάιν Κόλστερεν, το εξάχρονο αγόρι που έπασχε από καρκίνο τελικού σταδίου, άφησε την Παρασκευή την τελευταία του πνοή, στην Ολλανδία.

Είχε προλάβει να συγκεντρώσει εκατομμύρια ευρώ για μια φιλανθρωπική οργάνωση παρακινώντας τους συμπατριώτες του, ακόμη και τον πρωθυπουργό της χώρας, να… βάψουν τα νύχια τους.

«Είμαστε συντετριμμένοι. Πέθανε την τελευταία ημέρα δράσης της φιλανθρωπικής οργάνωσης», ανακοίνωσε το Ιδρυμα Σέμι, στο Facebook.

Ο Τάιν διαγνώστηκε με μια σπάνια μορφή καρκίνου του εγκεφάλου τον Μάιο του 2016. Δεν μπορούσε να φανταστεί το κύμα αλληλεγγύης που θα ξεσήκωνε όταν, προσδοκώντας να μαζέψει μερικές εκατοντάδες ευρώ, ξεκίνησε μια εκστρατεία «προκαλώντας» τους Ολλανδούς να βάψουν τα νύχια τους.

«Βάψτε τα νύχια σας, κάντε μια δωρεά, μετά προκαλέστε τρεις φίλους σας να κάνουν το ίδιο», ήταν το σλόγκαν του κινήματός του.

armin-nails-

Μέσα σε λίγες ημέρες μάζεψε 2,5 εκατομμύρια ευρώ καθώς στην έκκλησή του ανταποκρίθηκαν, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε και ο ντι-τζέι και μουσικός παραγωγός Αρμιν Βαν Μπιούρεν, βάφοντας τα νύχια τους σε ένδειξη συμπαράστασης. Συνολικά, ο Τάιν Κόλστερεν συγκέντρωσε 9 εκατομμύρια ευρώ και έγινε σταρ των ολλανδικών μέσων ενημέρωσης, τα οποία του έδωσαν το προσωνύμιο «Σούπερ Τάιν».

Οταν ενημερώθηκε για την εκστρατεία του 6χρονου, ο Πάπας Φραγκίσκος τον ευλόγησε με μήνυμα που του έστειλε από το Βατικανό.

Το τελευταίο διάστημα ο Τάιν είχε αναλάβει μια νέα φιλανθρωπική πρωτοβουλία: πουλούσε βερνίκια νυχιών, σε τέσσερα διαφορετικά χρώματα, για να χρηματοδοτήσει την αγορά ενός μηχανήματος που χρησιμοποιείται στη θεραπεία παιδιών τα οποία πάσχουν από καρκίνο στον εγκέφαλο. «Ο στόχος, το ένα εκατομμύριο ευρώ, επιτεύχθηκε την περασμένη νύχτα», έγραψαν την Πέμπτη οι ολλανδικές εφημερίδες.

Συλλυπητήρια μηνύματα προς την οικογένεια του Τάιν Κόλστερεν απηύθυνε όλος ο πολιτικός κόσμος της Ολλανδίας. «Αναπαύσου εν ειρήνη, θαρραλέε, μικρέ ήρωα», έγραψε στο Twitter ο ηγέτης της ακροδεξιάς Γκέερτ Βίλντερς, συνοδεύοντας το μήνυμά του με μια φωτογραφία των χεριών του, με τα νύχια του βαμμένα κόκκινα.

«Σ’ ευχαριστούμε για την έμπνευσή σου, μικρέ ηγέτη» δήλωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής του οικολογικού κόμματος GroenLinks, Γέσε Κλάβερ.

Το βράδυ της Πέμπτης, λίγες ώρες πριν από τον θάνατο του Τάιν, ο Μαρκ Ρούτε τον είχε συγχαρεί για το έργο του, τονίζοντας ότι το αγόρι «αποτελεί το παράδειγμα για πολλούς».

Είναι δεδομένο ότι αποτελεί παράδειγμα, όχι μόνο για πολλούς, αλλά για όλους μας. Αλλά σαν άγγελος μέσα σε θνητούς, αποφάσισε να φύγει από αυτόν τον πλανήτη, ενώ το παράδειγμά του θα παραμείνει για πάντα ζωντανό και φωτεινό…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News