292
Η Φλέτσερ ήταν ελάχιστα γνωστή όταν βρέθηκε πλάι στον Τζακ Νίκολσον στην ταινία «Στη φωλιά του κούκου». Ο Φόρμαν την επέλεξε έχοντας θαυμάσει την ηθοποιό στην ταινία «Κλέφτες σαν εμάς», την προηγούμενη χρονιά | Disney General Entertainment Content via Getty Images

Πέθανε η ηθοποιός Λουίζ Φλέτσερ

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2022, 14:44
Η Φλέτσερ ήταν ελάχιστα γνωστή όταν βρέθηκε πλάι στον Τζακ Νίκολσον στην ταινία «Στη φωλιά του κούκου». Ο Φόρμαν την επέλεξε έχοντας θαυμάσει την ηθοποιό στην ταινία «Κλέφτες σαν εμάς», την προηγούμενη χρονιά
|Disney General Entertainment Content via Getty Images

Πέθανε η ηθοποιός Λουίζ Φλέτσερ

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2022, 14:44

Η ηθοποιός Λουίζ Φλέτσερ, η οποία είχε τιμηθεί με Oσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ενσάρκωση της αδίστακτης νοσοκόμας Μίλντρεντ Ράτσετ στην ταινία του 1975 «Στη Φωλιά του Κούκου» του Μίλος Φόρμαν –η οποία είχε επίσης κερδίσει Oσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Καλύτερου Α’ Ανδρικού Ρόλου και Καλύτερου Σεναρίου–, απεβίωσε σε ηλικία 88 ετών στη Γαλλία, μετέδωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής το Associated Press.

Η Φλέτσερ πέθανε στον ύπνο της, έχοντας γύρω της την οικογένειά της, στο σπίτι της στο Μοντιρός στη νότια Γαλλία, δήλωσε ο ατζέντης της Νταβίντ Σαούλ στο πρακτορείο ειδήσεων, χωρίς να αναφερθεί στα αίτια θανάτου της.

Ο Aντριου Μπικ, ο γιος της, δήλωσε στο The Hollywood Reporter ότι η ηθοποιός, η οποία είχε αντιμετωπίσει δύο φορές καρκίνο του μαστού πέθανε, την Παρασκευή από φυσικά αίτια.

Σε μία αξιομνημόνευτη στιγμή, κρατώντας το Οσκαρ της στην τελετή του 1976, η Φλέτσερ είπε στο κοινό: «Φαίνεται σαν να με μισούσατε όλοι».

Στη συνέχεια, απευθύνθηκε στους κωφούς γονείς της στο Μπέρμιγχαμ της Αλαμπάμα, χρησιμοποιώντας τη νοηματική γλώσσα: «Θέλω να σας ευχαριστήσω που με μάθατε να ονειρεύομαι. Τώρα βλέπετε το όνειρό μου να γίνεται πραγματικότητα». Τη σύντομη σιωπή ακολούθησε ένας καταιγισμός χειροκροτημάτων.

Μεταξύ άλλων, η ηθοποιός έγινε γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της στην ταινία Cruel Intentions (1999), στις σειρές Star Trek: Deep Space Nine (1993–99), Picket Fences (1996) και Joan of Arcadia (2004). Τελευταίος της ρόλος ήταν ο ρόλος της Rosie στη σειρά Girlboss του Netflix (2017).

Η Φλέτσερ, η οποία είχε γεννηθεί στις 22 Ιουλίου του 1934 στο Μπέρμιγχαμ στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ, ήταν το δεύτερο από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειάς της.

Είχε παντρευτεί τον ηθοποιό Τζέρι Μπικ στις αρχές της δεκαετίας του 1960 και είχε αποκτήσει μαζί του δύο γιους, τον Τζον και τον Aντριου. Το 1977 είχε πάρει διαζύγιο με τον Μπικ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...