224
|

Πέθανε από την Covid-19 ο επίσκοπος που έλεγε ότι «ο Θεός είναι μεγαλύτερος από τον κορονοϊό»

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2020, 13:11

Πέθανε από την Covid-19 ο επίσκοπος που έλεγε ότι «ο Θεός είναι μεγαλύτερος από τον κορονοϊό»

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2020, 13:11

Ο επίσκοπος Τζέραλντ Γκλεν, πάστορας της Ευαγγελικής Εκκλησίας στη Βιρτζίνια, είναι ανάμεσα στα χιλιάδες θύματα του κορονοϊού στις ΗΠΑ –η υπερδύναμη έφτασε να μετρά 26.064 νεκρούς τη Μ. Τετάρτη. Η περίπτωσή του όμως είναι αρκετά μοναδική για να σταθεί το CNN σε ρεπορτάζ του. Και αυτό διότι ο επίσκοπος Γκλεν ήταν από εκείνους που διαμαρτύρονταν για τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης που είχαν ληφθεί στη Βιρτζίνια, όπως και στις υπόλοιπες ΗΠΑ.

Σε κήρυγμά του στις 22 Μαρτίου, ο επίσκοπος Γκλεν είχε αποκηρύξει τις προειδοποιήσεις των υγειονομικών αρχών για την αποφυγή μεγάλων συναθροίσεων. «Πιστεύω ακράδαντα ότι ο Θεός είναι μεγαλύτερος από αυτόν τον φοβερό αυτό ιό» είπε πει, προσθέτοντας ότι δεν φοβόταν να πεθάνει.

Οπως επισημαίνει το CNN την επομένη, ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια, Ραλφ Νόρθαμ, εξέδωσε εντολή με την οποία απαγόρευσε κάθε δημόσια ή ιδιωτική συνάθροιση πάνω από 10 ανθρώπων.

Στις 4 Απριλίου ο επίσκοπος Γκλεν διεγνώσθη θετικός στον κορονοϊό. Και στις 12 Απριλίου, Κυριακή του Πάσχα για τους Ρωμαιοκαθολικούς και τους Προτεστάντες, πέθανε.

Η εκκλησία, που ανακοίνωσε το θάνατο του Τζέραλντ Γκλεν, ζήτησε από τον κόσμο να επιτρέψει στην οικογένεια να θρηνήσει με τον δικό της τρόπο.

«Καθώς θρηνούν την επίγεια γήινη απουσία του οικογενειακού πατριάρχη και του πνευματικού πατέρα τους, έχουν επίσης μέλη της οικογένειας που αγωνίζονται να επιβιώσουν από αυτήν την τρομερή πανδημία», ανέφερε σε ανάρτηση της εκκλησίας στον λογαριασμό της στον Facebook.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...