160
Ο πατριάρχης των Σέρβων Ειρηναίος: θύμα της Covid | REUTERS/Marko Djurica/File Photo

Πέθανε από κορονοϊό ο πατριάρχης των Σέρβων – Είχε πάει στην κηδεία μητροπολίτη με Covid

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2020, 09:30
Ο πατριάρχης των Σέρβων Ειρηναίος: θύμα της Covid
|REUTERS/Marko Djurica/File Photo

Πέθανε από κορονοϊό ο πατριάρχης των Σέρβων – Είχε πάει στην κηδεία μητροπολίτη με Covid

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2020, 09:30

Ο Πατριάρχης των Σέρβων Ειρηναίος εκοιμήθη, σε ηλικία 90 ετών, από επιπλοκές του κορονοϊού, ανέφεραν την Παρασκευή τα μέσα ενημέρωσης στη Σερβία.

Ο προκαθήμενος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό στις 4 Νοεμβρίου και εισήχθη σε στρατιωτικό νοσοκομείο του Βελιγραδίου με ήπια συμπτώματα. Μέχρι προχθές, τα επίσημα ανακοινωθέντα ανέφεραν ότι η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή, χωρίς σοβαρές επιπλοκές.

Ωστόσο, χθες, Πέμπτη, η υγεία του παρουσίασε επιδείνωση και διασωληνώθηκε. Στη θεραπεία του συμμετείχαν και γιατροί από τη Ρωσία που έφτασαν στη Σερβία για αυτόν τον λόγο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ειρηναίος χοροστάτησε την 1η Νοεμβρίου στην εξόδιο ακολουθία του μητροπολίτη Μαυροβουνίου Αμφιλοχίου, ο οποίος επίσης απεβίωσε από επιπλοκές του κορονοϊού.

Στην κηδεία είχαν παραστεί χιλιάδες άνθρωποι, με ελάχιστη προστασία, ενώ πολλοί ήταν και όσοι προσκύνησαν τη σορό του μητροπολίτη.

Ο πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος, καθισμένος δεξιά, στην κηδεία του μητροπολίτη Αμφιλοχίου στο Μαυροβούνιο | REUTERS/Stevo Vasiljevic/File Photo

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...