281
Ο Λεωνίδας Πελεκανάκης στο τιμόνι του σκάφους της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, «Soroccos» | «Καθημερινή»

Πέθανε από κορονοϊό ο Ολυμπιονίκης Λεωνίδας Πελεκανάκης

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2021, 11:11
Ο Λεωνίδας Πελεκανάκης στο τιμόνι του σκάφους της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, «Soroccos»
|«Καθημερινή»

Πέθανε από κορονοϊό ο Ολυμπιονίκης Λεωνίδας Πελεκανάκης

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2021, 11:11

Εφυγε από τη ζωή το πρωί της Πέμπτης, σε ηλικία 58 ετών, ο Ολυμπιονίκης και πρωταθλητής της ιστιοπλοΐας, Λεωνίδας Πελεκανάκης, έπειτα από σχεδόν δίμηνη μάχη με τον νέο κορονοϊό.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», ο Λεωνίδας Πελεκανάκης δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας. Αντίθετα, μέχρι και τον περασμένο Οκτώβριο έπαιρνε μέρος σε αγώνες ανοικτής θαλάσσης.

Ο Λεωνίδας Πελεκανάκης γεννήθηκε στις 22/11/1962. Από την παιδική του ηλικία αγάπησε την ιστιοπλοΐα.

Ξεκίνησε κάνοντας όπτιμιστ στον Ιστιοπλοϊκό Ομιλο Πειραιά και συνέχισε σε άλλες ολυμπιακές κατηγορίες όπως Finn, Star, Soling, ενώ υπήρξε και από τους κορυφαίους αθλητές στην ανοικτή θάλασσα με διεθνείς διακρίσεις. Θεωρείτο ένα από τα καλύτερα «τιμόνια» της γενιάς του.

«Ολη η ζωή του ήταν η ιστιοπλοΐα. Αγαπούσε πολύ το άθλημα», δήλωσε στην «Καθημερινή» συντετριμμένος ο Ολυμπιονίκης Δημήτρης Δεληγιάννης.

Ο Λεωνίδας Πελεκανάκης μαζί με τον Δημήτρη Δεληγιάννη και τον Τάσο Μπουντούρη είχαν αναδειχθεί παγκόσμιοι πρωταθλητές στο Soling to 1993.

Το παλμαρέ του Λεωνίδα Πελεκανάκη ήταν γεμάτο από διακρίσεις. Σε τρίγωνο και ανοικτή θάλασσα. Το 1984 πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες μαζί με τον Ηλία Χατζηπαυλή και κατέκτησαν την 6η θέση στην κατηγορία των Star στη διοργάνωση του Λος Αντζελες.

Με την ίδια κατηγορία σκάφους πήρε μέρος σε δύο ακόμη ολυμπιακές διοργανώσεις. Το 2000 αγωνίστηκε στο Σίδνεϊ μαζί με τον Δημήτρη Μπούκη όπου πλασαρίστηκαν 11οι, ενώ το 2004, στην Αθήνα, κατέλαβε την ίδια θέση. Μαζί του, σε αυτή τη διοργάνωση, ήταν ο Γιώργος Κοντογούρης.

Αξιωματικός στο Πολεμικό Ναυτικό, στήριζε την ομάδα της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, όπου μάθαινε στους δόκιμους τα μυστικά της θάλασσας. Με την ομάδα της Σχολής πήρε μέρος σε πολλά Ράλλυ Αιγαίου. Ο ιστορικός θεσμός του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης υπήρξε ένας από τους αγαπημένους αγώνες του πρωταθλητή και πολλές φορές είχε ανεβεί με την ομάδα του στο βάθρο των νικητών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...