319
Ο Αντριου Τζακ σε μία από ταινίες της σειράς «Star Wars» | Lucas Films

Πέθανε από κορονοϊό ο ηθοποιός του «Star Wars» Αντριου Τζακ

Protagon Team Protagon Team 1 Απριλίου 2020, 14:11
Ο Αντριου Τζακ σε μία από ταινίες της σειράς «Star Wars»
|Lucas Films

Πέθανε από κορονοϊό ο ηθοποιός του «Star Wars» Αντριου Τζακ

Protagon Team Protagon Team 1 Απριλίου 2020, 14:11

Ο Άντριου Τζακ, ο οποίος ήταν γνωστός για τον ρόλο του ως Major Caluan Ematt στη σειρά ταινιών «Star Wars» αλλά και σημαντικός δάσκαλος διαλέκτων, πέθανε από επιπλοκές του κορονοϊού σε ηλικία 76 ετών.

Η εκπρόσωπός του επιβεβαίωσε την είδηση με δήλωσή της στην εφημερίδα Evening Standard. Ανέφερε ότι ο βρετανός ηθοποιός πέθανε την Τρίτη στο νοσοκομείο του Αγίου Πέτρου στο Σάρεϊ, στη Βρετανία.

Η σύζυγός του, επίσης δασκάλα διαλέκτων, Γκαμπριέλ Ρότζερς δεν μπορούσε να είναι μαζί του τις τελευταίες του στιγμές γιατί η ίδια βρίσκεται σε καραντίνα στην Αυστραλία. Εγραψε στα social media ότι ο σύζυγός της «διαγνώστηκε με κορονοϊό πριν από δύο ημέρες. Δεν είχε κανένα πόνο και έφυγε ειρηνικά γνωρίζοντας ότι η οικογένειά του ήταν σύσσωμη “μαζί” του».

Η εκπρόσωπός του δήλωσε ότι ο Τζακ εξακολουθούσε να εργάζεται πριν από τον θάνατό του, πιο πρόσφατα στην επερχόμενη ταινία «Batman» του Ματ Ριβς με τον Ρόμπερτ Πάτινσον.

«Ο Αντριου ήταν γεμάτος ζωή – ήταν ψηλός και εντυπωσιακός με τα λευκά μαλλιά που κυμάτιζαν» ανέφερε στη δήλωσή της. «Δεν θα τον προσπερνούσες αν έμπαινε σε ένα δωμάτιο. Εξακολουθούσε να εργάζεται πολύ, προπονούσε επί του παρόντος τον νέο Batman. Λαμβάνω τόσα πολλά μηνύματα που λένε πόσο θα τους λείψει. Η κοινότητά μας έχει χάσει μία από τις πιο λαμπρές και πιο καθαρές φωνές της» υπογράμμισε.

Εκτός από τις εμφανίσεις του στις ταινίες «Star Wars: The Force Awakens» (Η Δύναμη Ξυπνάει) και «Star Wars: The Last Jedi» ο Τζακ δάνεισε τη φωνή του στον χαρακτήρα του Moloch στο «Solo: A Star Wars Story».

Ήταν εξαιρετικά επιτυχημένος ως δάσκαλος διαλέκτων, γνωστός για το έργο του στην τριλογία «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» και για τη συνεργασία του με τη Marvel στις μεγαλύτερες επιτυχίες της, «Captain America: The First Avenger», «Guardians of the Galaxy», «Avengers: Infinity War» και «Avengers: Endgame».

Ο Αντριου Τζακ συνεργάστηκε με τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ στις ταινίες «Chaplin», «Sherlock Holmes» and «Restoration» και με τον Πιρς Μπρόσναν όταν υποδυόταν τον Τζέιμς Μποντ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...