220
Ο Λευκός Οίκος και το «εθνικό χριστουγεννιάτικο δέντρο» | REUTERS/Tom Brenner

Πέταξαν τη «βοηθό» του Τραμπ έξω από το υπ. Δικαιοσύνης!

Protagon Team Protagon Team 4 Δεκεμβρίου 2020, 19:50
Ο Λευκός Οίκος και το «εθνικό χριστουγεννιάτικο δέντρο»
|REUTERS/Tom Brenner

Πέταξαν τη «βοηθό» του Τραμπ έξω από το υπ. Δικαιοσύνης!

Protagon Team Protagon Team 4 Δεκεμβρίου 2020, 19:50

Νέο σκάνδαλο στο περιβάλλον Τραμπ.

Η αξιωματούχος του Λευκού Οίκου Χάιντι Στίραπ, η οποία διορίστηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ από τον απερχόμενο πρόεδρο πριν από μερικούς μήνες με σκοπό να γίνει «τα μάτια του και τα αυτιά του» εκεί μέσα, δεν θα μπορεί στο εξής καν να εισέρχεται στο κτίριό του!

Διότι της απαγορεύτηκε η είσοδος, αφού προσπάθησε να πιέσει τους κρατικούς υπαλλήλους και να αποσπάσει «εμπιστευτικές πληροφορίες» σχετικά με θέματα που αφορούν τις προεδρικές εκλογές και τη διατυμπανιζομένη από τον Τραμπ «νοθεία» τους.

Η απόφαση ελήφθη αφ’ ότου περιήλθε εις γνώσιν των ανωτέρων αξιωματούχων του υπουργείου η στάση της, όπως δήλωσαν στο Associated Press «τρία άτομα που γνωρίζουν το θέμα».

Η Στίραπ κατηγορείται τώρα ότι πλησίασε τους υπαλλήλους του υπουργείου απαιτώντας να της δώσουν πληροφορίες σχετικά με έρευνες, συμπεριλαμβανομένων των ζητημάτων απάτης στις εκλογές, ανέφεραν οι πηγές του πρακτορείου.

Και οι τρεις τους μίλησαν ανωνύμως.

Οι κινήσεις της «βοηθού» και η απαγόρευση που της επεβλήθη συνέβησαν ενώ ο ίδιος ο Τραμπ εξακολουθεί να αρνείται αβασίμως ότι ο Τζο Μπάιντεν είναι ο νικητής των εκλογών.

Το Associated Press μετέδωσε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης αρνήθηκε να σχολιάσει τα καταγγελλόμενα, ενώ η Στίραπ δεν σήκωνε τα τηλέφωνα.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γουίλιαμ Μπαρ δήλωσε ότι οι έρευνες για παρατυπίες στις προεδρικές εκλογές δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα, άρα δεν συνάγεται ότι υπήρξε οποιαδήποτε νοθεία στο εκλογικό αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...