298
Ο αστυνομικός ενώ πατάει στον λαιμό τη γυναίκα | Screenshot/Youtube

Περιστατικό «Φλόιντ» και στη Βραζιλία: Αστυνομικός πατάει στον λαιμό μαύρη γυναίκα [video]

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουλίου 2020, 22:11
Ο αστυνομικός ενώ πατάει στον λαιμό τη γυναίκα
|Screenshot/Youtube

Περιστατικό «Φλόιντ» και στη Βραζιλία: Αστυνομικός πατάει στον λαιμό μαύρη γυναίκα [video]

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουλίου 2020, 22:11

Σοκ και στη Βραζιλία από βίντεο κακομεταχείρισης μαύρης γυναίκας από άνδρα αστυνομικό, που εμφανίζεται να την πατά με δύναμη στο λαιμό με το πόδι του προκειμένου να την ακινητοποιήσει.

Το επεισόδιο «τύπου Τζορτζ Φλόιντ» σημειώθηκε την 30η Μαΐου, σε λαϊκή συνοικία στα νότια περίχωρα του Σάο Πάολο, όμως οι εικόνες προκάλεσαν σάλο μετά την προβολή τους την Κυριακή από την -υψηλής τηλεθέασης- εκπομπή Fantastico  του τηλεοπτικού δικτύου TV Globo.

Στις εικόνες, οι οποίες τραβήχτηκαν με κινητό τηλέφωνο, διακρίνεται η μαύρη γυναίκα, με το πρόσωπο στο έδαφος, να πασχίζει να ξεφύγει, την ώρα που ο αστυνομικός την πιέζει με δύναμη στον λαιμό με το πόδι του.

Επειτα από λίγα δευτερόλεπτα, ο αστυνομικός σηκώνει το άλλο πόδι του για να ρίξει όλο του το βάρος στον λαιμό του θύματος.

«Οσο πάλευα, τόσο στηριζόταν στον λαιμό μου», περιέγραψε η 51 ετών Βραζιλιάνα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο TV Globo.

Η ταυτότητά της δεν αποκαλύφθηκε, ενώ τα χαρακτηριστικά του προσώπου της είχαν καλυφθεί έπειτα από τεχνική επεξεργασία της εικόνας.

Το χρονικό του επεισοδίου

Η γυναίκα εργαζόταν σε ένα μικρό συνοικιακό μπαρ. Περιγράφει ότι προσπάθησε να επέμβει, όταν ένας φίλος της δέχθηκε επίθεση από αστυνομικούς. Η ίδια καταγγέλλει ότι οι αστυνομικοί βιαιοπράγησαν εναντίον της και με άλλους τρόπους, οι οποίοι δεν καταγράφονται στο βίντεο.

«Του είπα να σταματήσει, με έσπρωξε στα κάγκελα του μπαρ, με γρονθοκόπησε τρεις φορές, με αποτέλεσμα να πέσω κάτω και μου έσπασε το πόδι», αφηγείται.

«Κατόπιν, ένας έβαλε το γόνατό του στον λαιμό μου και ένας άλλος στα πλευρά μου. Έκανα εμετό τέσσερις φορές», συνεχίζει.

Η κυβέρνηση της πολιτείας ανακοίνωσε ότι οι αστυνομικοί έχουν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα και έχει ξεκινήσει σχετική έρευνα.

«Οι εικόνες που πρόβαλε η εκπομπή Fantastico είναι αποτροπιαστικές, αυτή η βίαιη συμπεριφορά ορισμένων αστυνομικών είναι απαράδεκτη», έγραψε σε tweet ο κυβερνήτης Γιοάο Ντόρια, μετά την προβολή του ρεπορτάζ.

Προσοχή, ακολουθούν σκληρές εικόνες:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...