241
Φωτογραφία αρχείου από μαθητή σε σχολείο της Αττικής | Intime

Σταθερό το επίπεδο κρουσμάτων στα παιδιά – περίπου 10.000 την εβδομάδα

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 1 Δεκεμβρίου 2021, 19:07
Φωτογραφία αρχείου από μαθητή σε σχολείο της Αττικής
|Intime

Σταθερό το επίπεδο κρουσμάτων στα παιδιά – περίπου 10.000 την εβδομάδα

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 1 Δεκεμβρίου 2021, 19:07

Σχετικά σταθερό παραμένει από το άνοιγμα των σχολείων, τον περασμένο Σεπτέμβριο, το ποσοστό των μαθητών που διαγιγνώσκονται θετικοί στον κορονοϊό, σε σχέση πάντα με το σύνολο των νέων κρουσμάτων σε ολόκληρη τη χώρα.

Ωστόσο, σε απόλυτο αριθμό υπάρχει αύξηση από την ημέρα έναρξης της διά ζώσης εκπαίδευσης τον Σεπτέμβριο, η οποία όμως συνέπεσε και με την έκρηξη της επιδημίας στην κοινότητα. Παραμένει σαφές δηλαδή ότι τα σχολεία είναι αντανάκλαση της διασποράς στην κοινότητα και ότι χάρη στα πρωτόκολλα που εφαρμόζονται δεν συμβάλλουν τόσο στη μεταδοτικότητα.

Αυτή την εβδομάδα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα κρούσματα του κορονοϊού σε παιδιά από 4 έως 18 ετών είναι 10.719 και αποτελούν το 24% του συνόλου των νέων μολύνσεων στη χώρα μας.

Ακριβώς το ίδιο ποσοστό ήταν και την προηγούμενη εβδομάδα, όμως λόγω του υψηλότερου αριθμού νέων μολύνσεων στον γενικό πληθυσμό, οι μαθητές που είχαν διαγνωστεί θετικοί στον κορονοϊό ήταν 11.131.

Το γράφημα του ΕΟΔΥ για την εξέλιξη των μολύνσεων με κορονοϊό στα παιδιά 4-18 ετών

 

 

Ωστόσο, στις 22 Σεπτεμβρίου, δηλαδή μόλις λίγες ημέρες αφότου είχαν ανοίξει τα σχολεία με διά ζώσης εκπαίδευση, ο αριθμός των μαθητών που είχαν διαγνωστεί θετικοί στον κορονοϊό ήταν 3.559. Και τότε, όμως, η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα αποτελούσε το 24% του συνόλου των κρουσμάτων της εβδομάδας.

Αυτή τη στιγμή δεν νοσηλεύεται κανένα παιδί αυτής της ηλικίας διασωληνωμένο λόγω της λοίμωξης Covid-19, κάτι που δείχνει για ακόμη μία φορά ότι τα παιδιά δεν νοσούν βαριά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...