560
Ο Πρωθυπουργός έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από τον κόσμο που βρισκόταν στον σταθμό μετεπιβίβασης | ΙΝΤΙΜΕnews

Περιοδεία Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη: στον σταθμό ΚΤΕΛ «Μακεδονία» η πρώτη στάση του Πρωθυπουργού

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2020, 12:45
Ο Πρωθυπουργός έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από τον κόσμο που βρισκόταν στον σταθμό μετεπιβίβασης
|ΙΝΤΙΜΕnews

Περιοδεία Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη: στον σταθμό ΚΤΕΛ «Μακεδονία» η πρώτη στάση του Πρωθυπουργού

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2020, 12:45

Mε πρώτη στάση στον Υπεραστικό Σταθμό ΚΤΕΛ «Μακεδονία» -τον σταθμό μετεπιβίβασης για τις λεωφορειακές γραμμές του ΟΑΣΘ τις οποίες ανέλαβαν και ήδη εκτελούν τα ΚΤΕΛ- ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης η περιοδεία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη.

Η υποδοχή του Πρωθυπουργού, που συνοδευόταν μεταξύ άλλων από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, τον υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Γιάννη Κεφαλογιάννη, τον γενικό γραμματέα Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη και τον γενικό γραμματέα Μεταφορών, Νίκο Σταθόπουλο, έγινε από τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, Στέφανο Τσόλη.

Στο επίκεντρο της σύντομης συνομιλίας που είχαν, βρέθηκε η συνεργασία των ΚΤΕΛ με τον ΟΑΣΘ για τις συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, με τον κ.Μητσοτάκη να επισημαίνει ότι η πόλη εξυπηρετείται πλέον καλύτερα.

Οπως μάλιστα είπε ο Πρωθυπουργός, με την προσθήκη των λεωφορείων με leasing στον στόλο του ΟΑΣΘ και τις άλλες ενέργειες που δρομολογούνται, η Θεσσαλονίκη θα επανέλθει στα επίπεδα του 2014 σε ό,τι αφορά τα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στον σταθμό μετεπιβίβασης, μπήκε σε ένα λεωφορείο της γραμμής 51 που εκτελεί το δρομολόγιο Σίνδος-Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός και σε ένα ακόμη, της γραμμής 80 (ΚΤΕΛ-Μάλγαρα), και είχε σύντομο διάλογο με τους οδηγούς.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για τις επενδύσεις που έχουν γίνει στο πλαίσιο της ανάληψης από τα ΚΤΕΛ συγκοινωνιακού έργου που ήταν μέχρι πρότινος στην ευθύνη του ΟΑΣΘ.

Ενδεικτικά ανέφερε ότι οι πληρότητες στις νέες γραμμές αστικής συγκοινωνίας που ανέλαβε το ΚΤΕΛ,  ανέρχεται στο 60-70%, ενώ ήδη έγιναν 400 προσλήψεις.

Οπως εξήγησε ο κ. Τσόλης, αυτή τη στιγμή τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Συκεών διαθέτουν συνολικά 150 λεωφορεία για την πραγματοποίηση δρομολογίων σε 31 γραμμές και εκτελούν πλέον το 1/3 του μεταφορικού έργου του ΟΑΣΘ.

Ο κ. Τσόλης δώρισε εξάλλου στον κ. Μητσοτάκη μια φωτογραφία που είχε στο αρχείο του με τους γονείς του, Κωνσταντίνο και Μαρίκα Μητσοτάκη, από κοινωνική εκδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί πριν από περίπου 35 χρόνια.

Τζιτζικώστας: Πρωθυπουργός των έργων ο Μητσοτάκης

Στη συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, η οποία έγινε στο νέο κτίριο της Περιφέρειας που εγκαινιάστηκε το 2018, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε πως «θέλουμε να μιλάνε τα έργα, όχι τα λόγια μας. Να κρινόμαστε από το αποτέλεσμα και όχι από τις προεκλογικές μας εξαγγελίες».

Οπως επεσήμανε, στην πρώτη του επίσημη επίσκεψη μετά το τέλος της καραντίνας, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, επέλεξε να έρθει στη Θεσσαλονίκη και στη Μακεδονία για να παρακολουθήσει πώς προχωρά η υλοποίηση των έργων που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση διότι θέλει να είναι συνεπής στην τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, αν και τους τελευταίους τρεις μήνες μπήκε σε απόλυτη προτεραιότητα η προστασία της υγείας των πολιτών.

Ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον κ. Τζιτζικώστα και όλους τους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης, γιατί χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να είχε στεφθεί με επιτυχία όλη αυτή η προσπάθεια αντιμετώπισης του κορονοϊού στη χώρα μας, ενώ υπενθύμισε ότι σαν σήμερα, πριν από έναν χρόνο, επανεξελέγη περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ο Απόστολος Τζιτζικώστας με ένα συντριπτικό ποσοστό και ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές έγιναν παράλληλα με τις ευρωεκλογές, στις οποίες νίκησε η Νέα Δημοκρατία και άνοιξαν τον δρόμο για τη νίκη και στις εθνικές εκλογές.

Από την πλευρά του, ο κ. Τζιτζικώστας σημείωσε ότι αμφότεροι έχουν σήμερα επέτειο εμπιστοσύνης των πολιτών στα πρόσωπά τους. Η Μακεδονία, τόνισε, παρακολουθεί, κρίνει, συγκρίνει και επιβραβεύει αυτούς που κάνουν έργο και χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό των έργων και όχι των λόγων.