173
|

Περίεργη υπόθεση με συλλήψεις τούρκων δημοσιογράφων του ΤRT στην Αλεξανδρούπολη

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουλίου 2018, 10:32

Περίεργη υπόθεση με συλλήψεις τούρκων δημοσιογράφων του ΤRT στην Αλεξανδρούπολη

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουλίου 2018, 10:32

Δύο δημοσιογράφοι και ένας εικονολήπτης του τουρκικού καναλιού TRT συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη ενώ έκαναν δοκιμαστικά γυρίσματα ρεπορτάζ με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μετά τη σύλληψή τους  οδηγήθηκαν σε τοπικό αστυνομικό τμήμα όπου και παρέμειναν για τρεις και πλέον ώρες.

Ενας εξ αυτών, ισχυρίστηκε σε δηλώσεις του στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ότι συνελήφθησαν χωρίς λόγο.

«Εχω εργαστεί σε πολλές χώρες, αλλά δεν έχω δει τέτοια συμπεριφορά ούτε στις χώρες που μπορείς να αποκαλέσεις τις χειρότερες του κόσμου», είπε ο δημοσιογράφος. «Είναι πολύ άσχημη μορφή βίας. Λυπάμαι πολύ για αυτό», είπε και σημείωσε πως παρότι ανέφεραν στους Εέληνες αστυνομικούς ότι είναι δημοσιογράφοι, εκείνοι τους φέρθηκαν άσχημα.

«Μας πήραν τα τηλέφωνα, μας έσπρωξαν πάνω στο αυτοκίνητο. Πήραν πορτοφόλια, έγγραφα, σημειώσεις από τις τσέπες μας. Μας έβαλαν σε ξεχωριστά οχήματα και μας πήγαν στο αστυνομικό τμήμα. Επειτα από 3,5 ώρες μας είπαν ότι ήταν έλεγχος ρουτίνας», συμπλήρωσε ο τούρκος δημοσιογράφος.

Κατά πληροφορίες που δεν κατέστη δυνατόν να επιβεβαιωθούν  για την απελευθέρωση των τριών Τούρκων υπήρξε παρέμβαση από τον τούρκο υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...