459
φωτογραφία αρχείου | Intime

Πέραμα: Τι κατέθεσαν οι αστυνομικοί για την καταδίωξη και τους πυροβολισμούς

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2021, 23:32
φωτογραφία αρχείου
|Intime

Πέραμα: Τι κατέθεσαν οι αστυνομικοί για την καταδίωξη και τους πυροβολισμούς

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2021, 23:32

Πρόθεση να εμβολίσει τα οχήματα αποδίδουν οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ στον οδηγό του κλεμμένου αυτοκινήτου στο Πέραμα, κατά τη συμπλοκή τα ξημερώματα του Σαββάτου που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 20χρονου.

Στις καταθέσεις τους, που παρουσιάζει το ρεπορτάζ του Γιάννη Σουλιώτη στο kathimerini.gr, οι αστυνομικοί μιλούν για την καταδίωξη και για τους πυροβολισμούς κατά του αυτοκινήτου.

«Αρκετές φορές προσπάθησε να μας εμβολίσει για να σταματήσουμε να τον ακολουθούμε. Μάλιστα, για τον λόγο αυτόν, επειδή φοβήθηκα πολύ από τον τρόπο που οδηγούσε, είχα μείνει τελευταία από τις μηχανές που τον ακολουθούσαμε. Συνεχίσαμε να τον ακολουθούμε για αρκετή ώρα […] παραβίαζε συνεχώς τους ερυθρούς σηματοδότες προκαλώντας μεγάλο κίνδυνο στους άλλους οδηγούς και τους υπόλοιπους διερχόμενους», λέει ένας από τους άνδρες.

Προσθέτει ένας αστυνομικός ότι «πλησιάσαμε αρκετά κοντά και ξαφνικά βλέπουμε το λευκό αμάξι να κάνει όπισθεν προς το μέρος μας. Εκείνη τη στιγμή με τη φόρα που ερχόταν πίσω εμβόλισε τις πρώτες δύο μηχανές που βρισκόταν πιο κοντά σε αυτό. Επειδή τρόμαξα πολύ, μπήκα με τη μηχανή όπως ήμουνα για να προλάβω μήπως και δε με χτυπήσει το όχημα που έκανε πίσω σε μια αυλή διπλανού καταστήματος που υπήρχε στο σημείο».

Για τους πυροβολισμούς κατέθεσε ότι «προτάξαμε τα όπλα μας και αφού τον προειδοποιήσαμε και τον καλέσαμε πολλές φορές να σταματήσει το όχημα, πράγμα που δεν έκανε, αρχίσαμε να πυροβολούμε προς τα λάστιχα του αυτοκινήτου με προφανή σκοπό να το ακινητοποιήσουμε. Δεν θυμάμαι πόσοι από μας ρίξαμε. Ούτε εγώ θυμάμαι πόσες φορές πυροβόλησα, αλλά πρέπει να ήταν μια φορά […] Στη συνέχεια προσεγγίσαμε σιγά σιγά το όχημα […] ένας συνάδελφος έπιασε ένα άτομο και το έβγαλε έξω. Αμέσως προσπαθήσαμε να του δώσουμε τις πρώτες βοήθειες. Την ίδια στιγμή εγώ έβγαλα από το πίσω κάθισμα ένα τρίτο άτομο το οποίο όπως καταλάβαμε ήταν και αυτό τραυματισμένο […] Και σ αυτό το άτομο προσφέραμε τις πρώτες βοήθειες».

Για την επίθεση, άλλος αστυνομικός αναφέρει: «Χτύπησε τις δύο πρώτες μηχανές, τις έριξε και μαζί τους συναδέλφους που ήταν πάνω σε αυτές […] Είδα το αμάξι να έχει «πάρει» μία μηχανή από κάτω, δηλαδή όχι μόνο χτύπησε τη μηχανή και τον συνάδελφο που ήταν από πάνω, αλλά την «καβάλησε» κιόλας […] Το ανατριχιαστικό είναι ότι την ώρα που είδα το αμάξι να έχει «καβαλήσει» τη μηχανή, είδα και τον συνάδελφο να πέφτει και από εκείνη τη στιγμή τον έχασα από το οπτικό μου πεδίο. Ήταν ξεκάθαρα τύχη που τελικά δε τον παρέσυρε και δεν τον πάτησε για να τον σκοτώσει […]».

Αστυνομικός, του οποίου η ομάδα βρισκόταν πιο πίσω, δήλωσε ότι, όταν έφτασε στο σημείο, είδε συνάδελφό του, η μηχανή του οποίου είχε χτυπηθεί πρώτη, να έρπει προσπαθώντας να απομακρυνθεί από την πορεία του οχήματος και «να γλιτώσει τα χειρότερα». «Έπεσα κάτω και όταν σηκώθηκα, είδα ότι το όχημα να ερχόταν καταπάνω μου με σκοπό να πατήσει και εμένα», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...