255
O Λυκ Μπεσόν πέρυσι, όταν ακόμη μπορούσε με άνεση να εμφανίζεται σε πρεμιέρες. Τώρα καλείται να αντιμετωπίσει μπαράζ καταγγελιών εναντίον του | EPA/GIORGIO ONORATI

Πέντε γυναίκες κατηγορούν τον Μπεσόν για σεξουαλικά εγκλήματα

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2018, 11:16
O Λυκ Μπεσόν πέρυσι, όταν ακόμη μπορούσε με άνεση να εμφανίζεται σε πρεμιέρες. Τώρα καλείται να αντιμετωπίσει μπαράζ καταγγελιών εναντίον του
|EPA/GIORGIO ONORATI

Πέντε γυναίκες κατηγορούν τον Μπεσόν για σεξουαλικά εγκλήματα

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2018, 11:16

Ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο, όταν μια ηθοποιός κατήγγειλε τον Λυκ Μπεσόν, τον περίφημο γάλλο κινηματογραφιστή του «Απέραντου Γαλάζιου» και του «Πέμπτου Στοιχείου», για βιασμό. Εναν μήνα αργότερα, η Σαντ Βαν Ρουά, η οποία είχε σχέση μαζί του για δύο χρόνια περιέγραψε τον δεσμό τους σαν «επαναλαμβανόμενο βιασμό» (εδώ). Ακολούθησαν και κάποιες άλλες καταγγελίες αλλά τώρα ήρθε η ομοβροντία:

Πέντε ακόμη γυναίκες στρέφονται κατά του Μπεσόν τον οποίο κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση και σχετικής φύσεως εγκλήματα.

Συνολικά ο αριθμός των γυναικών που δημοσίως έχουν στραφεί κατά του 59χρονου σκηνοθέτη ανέρχεται σε εννέα –όλες περιγράφουν τον Μπεσόν ως ένα τέρας που τις παρενοχλούσε και κακοποιούσε και όλα αυτά, καθώς ζούμε στην εποχή του #ΜeToo, παίρνουν άλλες διαστάσεις.

Οπως αποκάλυψε η γαλλική ιστοσελίδα Mediapart (εδώ), πρώην βοηθός του Μπεσόν δήλωσε ότι εξαναγκάστηκε σε σεξουαλική σχέση με τον σκηνοθέτη, καθώς επίσης και πως δέχτηκε συχνές σεξουαλικές παρενοχλήσεις. Η βοηθός, η οποία ακόμη δεν έχει κατονομαστεί, ισχυρίζεται ότι είχε αποκαλύψει τι συνέβαινε εκείνη την εποχή στους συναδέλφους της. Δύο φοιτήτριες στη σχολή του Μπεσόν στο στούντιο Cité du Cinéma και μια πρώην υπάλληλος του σκηνοθέτη στο EuropaCorp καταγγέλλουν επίσης ανάρμοστη συμπεριφορά.

Πριν από πέντε μήνες, ο Μπεσόν ανακρίθηκε από την αστυνομία για τα όσα είχε καταγγείλει η Σαντ βαν Ρουά. Σε άλλη έρευνα είχαν εξεταστεί οι ισχυρισμοί πως ο Μπεσόν είχε επιτεθεί σεξουαλικά σε τρεις ακόμη γυναίκες.

Ο σκηνοθέτης έχει αρνηθεί τους ισχυρισμούς περί βιασμού, λέγοντας ότι ήταν «φανταστικές κατηγορίες».  Ωστόσο δεν έχει ακόμη απαντήσει σχετικά με τις νέες αποκαλύψεις-καταγγελίες που έφερε στο φως η Mediapart.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...