339
| ΙΝΤΙΜΕnews

Πελώνη: Το εργασιακό νομοσχέδιο προστατεύει και κατοχυρώνει το οκτάωρο σε ειδικό άρθρο

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2021, 14:35

Πελώνη: Το εργασιακό νομοσχέδιο προστατεύει και κατοχυρώνει το οκτάωρο σε ειδικό άρθρο

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2021, 14:35

Σε συγκεκριμένες πτυχές του εργασιακού νομοσχεδίου, που παρουσίασε σήμερα αναλυτικά ο αρμόδιος υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης, αναφέρθηκε σε συνέντευξή στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM», η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Για μία ακόμη φορά η εκπρόσωπος απέρριψε την κριτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ για διατάξεις του νομοσχεδίου και ειδικά για αυτή που αφορά το οκτάωρο.

«Τίποτε από όλα αυτά που λέει κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ισχύει. Το νομοσχέδιο προφανώς προστατεύει και κατοχυρώνει το 8ωρο σε ειδικό άρθρο», ξεκαθάρισε η Αριστοτελία Πελώνη.

Η εκπρόσωπος της κυβέρνησης επανέλαβε ότι πρόκειται για νομοσχέδιο με πολύ προοδευτικές μεταρρυθμίσεις υπέρ των εργαζομένων, το οποίο -όπως είπε- δίνει δύναμη στον εργαζόμενο να ορίσει, εφόσον το θέλει, με διαφορετικό τρόπο την εργασία του, για να υπάρχει ισορροπία με την προσωπική και οικογενειακή του ζωή.

«Θεσμοθετεί νέες άδειες, όπως άδεια πατρότητας. Αντιμετωπίζει τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων και τις καταιγιστικές εξελίξεις στην αγορά εργασίας, που όπως όλοι ξέρουμε έχουν επιτελεστεί τα τελευταία χρόνια. Έχουμε πλέον τηλεργασία, έχουμε ψηφιακές πλατφόρμες, έχουμε ίντερνετ. Δεν μπορούμε να πάμε στο μέλλον, στο 2040 ή στο 2050 με εργαλεία του ’80», παρατήρησε, επισημαίνοντας ότι έχουν επέλθει καταιγιστικές αλλαγές στην αγορά εργασίας.

«Η διευθέτηση του χρόνου εργασίας θα μπορεί να γίνει μόνο εφόσον το ζητήσει ο εργαζόμενος, με τη σύμφωνη γνώμη του και η όποια άρνησή του, προφανώς, θα είναι και από τους λόγους για τους οποίους θα απαγορεύεται η απόλυση. Το λέω αυτό για να τελειώνουμε με διάφορα fake news που κυκλοφορούν», τόνισε χαρακτηριστικά η κυρία Πελώνη για να συμπληρώσει :

« Το νομοσχέδιο διευρύνει και τους λόγους για τους οποίους δεν μπορεί να γίνει απόλυση. Έχει πολύ σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Πιστεύω ότι οι εργαζόμενοι και η κοινωνία θα το αγκαλιάσουν. Αντιμετωπίζει, βεβαίως, και στρεβλώσεις στην αγορά εργασίας όπως: αδήλωτη εργασία, οι απλήρωτες υπερωρίες κλπ. Υπάρχει γι’ αυτό το νέο εργαλείο, η ψηφιακή κάρτα εργασίας, στην οποία θα καταγράφονται οι ώρες τις οποίες δουλεύει ο εργαζόμενος. Κανένας δεν θα μπορεί να τον κλέψει, κανένας δεν θα μπορεί να τον κοροϊδέψει. Και προφανώς θα υπάρχουν και έλεγχοι ως προς αυτά τα νέα εργαλεία που εισάγουμε κάνοντας χρήση και των σύγχρονων μεθόδων τεχνολογίας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...