182
Η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε στις δηλώσεις του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ | ΙΝΤΙΜΕnews

Πελώνη για ακαταδίωκτο: Οι επιστήμονες της Επιτροπής δεν μπορεί να είναι υπόλογοι σε ποινικές διώξεις

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2021, 15:12
Η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε στις δηλώσεις του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ
|ΙΝΤΙΜΕnews

Πελώνη για ακαταδίωκτο: Οι επιστήμονες της Επιτροπής δεν μπορεί να είναι υπόλογοι σε ποινικές διώξεις

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2021, 15:12

«Οι άνθρωποι της Επιτροπής [εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας] δεν ασκούν διοίκηση για να είναι υπόλογοι σε ποινικές διώξεις. Πρέπει να διασφαλιστεί η ανεξαρτησία της Επιτροπής, πρέπει οι επιστήμονες να είναι ελεύθεροι να εκφέρουν την επιστημονική τους άποψη χωρίς να φοβούνται μηνύσεις από τον οποιονδήποτε», υπογράμμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η ψήφιση της σχετικής τροπολογίας.

Σε δηλώσεις στην ΕΡΤ, η κυρία Πελώνη κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ –που αποχώρησε από την ψηφοφορία και συντηρεί με κάθε τρόπο την κριτική για το ακαταδίωκτο– για αλλοπρόσαλλη τακτική.

«Από τη μία κατηγορεί την κυβέρνηση ότι χειραγωγεί την επιτροπή και δεν ακούει την επιστημονική άποψη και από την άλλη αντιδρά για την τροπολογία που διασφαλίζει ακριβώς την ανεξαρτησία της επιτροπής», σχολίασε, ενώ αναφερόμενη στη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσου Ηλιόπουλου, ότι τίθεται θέμα δημοκρατίας, διερωτήθηκε:

«Ποιο είναι το θέμα της δημοκρατίας; Όταν επιστήμονες πρέπει να είναι ελεύθεροι να εκφέρουν την άποψή τους;».

«Η κυβέρνηση είναι αυτή που λαμβάνει την πολιτική απόφαση και την ευθύνη. Έχει ο ΣΥΡΙΖΑ πρόβλημα με την επιστήμη; Δεν θέλει να έχουν ανεξάρτητη άποψη οι επιστήμονες;», παρατήρησε χαρακτηριστικά η κυρία Πελώνη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...