345
Η κυβερνητική εκπρόσωπος επιβεβαίωσε τη μεγάλη ζήτηση για self tests η διάθεση των οποίων προχωρά χωρίς προβλήματα | ΙΝΤΙΜΕnews

Πελώνη: Δεν εξετάζεται διακοπή των εμβολιασμών με AstraZeneca

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2021, 12:52
Η κυβερνητική εκπρόσωπος επιβεβαίωσε τη μεγάλη ζήτηση για self tests η διάθεση των οποίων προχωρά χωρίς προβλήματα
|ΙΝΤΙΜΕnews

Πελώνη: Δεν εξετάζεται διακοπή των εμβολιασμών με AstraZeneca

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2021, 12:52

Δεν τίθεται ζήτημα διακοπής των εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca, δήλωσε την Παρασκευή η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, αναγνωρίζοντας πάντως ότι ύστερα από όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για το συγκεκριμένο εμβόλιο, υπάρχει μία διστακτικότητα από πλευράς των πολιτών.

Σε δηλώσεις της στο Open, η κυρία Πελώνη σημείωσε ότι υπάρχει συνολικά μία δυσπιστία σε πολίτες άνω των 60 ετών, για όλα τα εμβόλια – κάτι όμως που πρέπει να ξεπεραστεί, γιατί τα εμβόλια αποτελούν την ασπίδα μας κατά του κορονοϊού.

Στην αναφορά της για το AstraZeneca, η εκπρόσωπος παρέπεμψε στις ανακοινώσεις της ΕΜΑ, που ξεκαθάρισε ότι τα πλεονεκτήματα του εμβολίου είναι πολύ περισσότερα από τους κινδύνους:

«Στη  Βρετανία έχουν γίνει 18,1 εκατ. εμβολιασμοί με το συγκεκριμένο εμβόλιο και έχουν παρατηρηθεί μόλις 30 περιστατικά» παρενεργειών, είπε, ενώ στην Ελλάδα, όπως έκανε γνωστό, «μέχρι στιγμής η προσέλευση για το εμβόλιο της AstraZeneca βρίσκεται στο 93%, επομένως δεν υπάρχει μόνο διστακτικότητα, αλλά και εμπιστοσύνη».

Τζανάκης: Προσοχή, θα θρηνήσουμε θύματα

Σε δηλώσεις του για θέμα που έχει δημιουργηθεί το εμβόλιο της AstraZeneca, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης έκανε λόγο για έγκλημα με ευθύνη της ΕΜΑ και εξαιτίας χειρισμών πολιτικών παραγόντων, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Θα θρηνήσουμε στην Ελλάδα εκατοντάδες θύματα του κορονοϊού που θα πεθάνουν –στην Ευρώπη χιλιάδες θύματα του κορονοϊού που θα πεθάνουν– διότι θα αναβληθεί ο εμβολιασμός τους. Εναντι ποιου; Θα κερδίσουμε τι; Τη σπάνια επιπλοκή, 120 περιστατικά σε 37 εκατ. εμβολιασμούς;» διερωτήθηκε σε τηλεοπτική του εμφάνιση στον ΣΚΑΪ το μεσημέρι της Παρασκευής,

Για το ενδεχόμενο να μπουν ηλικιακά όρια για το εμβόλιο της AstraZeneca και στη χώρα μας, η κυρία Πελώνη απάντησε:

«Δεν νομίζω ότι θα μπει πλαφόν ηλικιακό στο AstraZeneca για τους άνω των 60, γιατί όλα τα περιστατικά που βλέπω ότι εξετάζονται στον κόσμο αφορούν μικρότερες ηλικίες. Φαντάζομαι πως εάν και εφόσον υπάρξει απόφαση για περιορισμό, δεν θα αφορά τις μεγαλύτερες ηλικίες».

Για τα self tests, τέλος, η κυβερνητική εκπρόσωπος ενημέρωσε ότι μέχρι και την Πέμπτη είχαν δοθεί 126.799 τεστ: «Υπήρξε μεγάλη ζήτηση», είπε, επαναλαμβάνοντας ότι «είναι απαραίτητη η προσέλευση στο σχολείο με αρνητική βεβαίωση». Οσο για τους  μαθητές των Εσπερινών Λυκείων, θα παραλάβουν τα self tests από τους διευθυντές τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...