474
Ενας φίλαθλος φωτογραφίζεται μπροστά από γιγαντοαφίσα του Πελέ, σε μια έκθεση αφιερωμένη στο ποδόσφαιρο, στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, στην Ντόχα του Κατάρ | REUTERS/Marko Djurica

Πελέ: «Σε τελικό στάδιο» τον θέλουν τα ΜΜΕ, «δυνατός» δηλώνει ο ίδιος

Protagon Team Protagon Team 4 Δεκεμβρίου 2022, 11:28
Ενας φίλαθλος φωτογραφίζεται μπροστά από γιγαντοαφίσα του Πελέ, σε μια έκθεση αφιερωμένη στο ποδόσφαιρο, στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, στην Ντόχα του Κατάρ
|REUTERS/Marko Djurica

Πελέ: «Σε τελικό στάδιο» τον θέλουν τα ΜΜΕ, «δυνατός» δηλώνει ο ίδιος

Protagon Team Protagon Team 4 Δεκεμβρίου 2022, 11:28

«Δυνατός» και «γεμάτος ελπίδα» δήλωσε πως νιώθει ο Πελέ σε ανάρτησή του στο Instagram, το Σάββατο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian.

Mε αυτό το μήνυμα, ο κορυφαίος βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής θέλησε να διασκεδάσει τις ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για τραγική επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του, και να καθησυχάσει τους συμπατριώτες του.

«Θέλω να είστε όλοι ήρεμοι και να σκέφτεστε θετικά» έγραψε, ενώ σχολίασε το ανακοινωθέν του νοσοκομείου «Albert Einstein», στο Σάο Πάολο, σύμφωνα με το οποίο η κατάστασή του παραμένει σταθερή, αναφέροντας πως «ακολουθεί τη θεραπεία του, ως συνήθως».

Ο 82χρονος Πελέ, ο οποίος βοήθησε τη Βραζιλία να κατακτήσει τρία Παγκόσμια Κύπελλα Ποδοσφαίρου, έκλεισε το μήνυμά του παροτρύνοντας τους Βραζιλιάνους να υποστηρίξουν την εθνική τους ομάδα στην τρέχουσα διοργάνωση, η οποία τη Δευτέρα αντιμετωπίζει σε αγώνα νοκ-άουτ το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Νότιας Κορέας.

Νωρίτερα, το νοσοκομείο «Albert Einstein» είχε ανακοινώσει ότι ο Πελέ νοσηλευόταν λόγω του καρκίνου στο παχύ έντερο από τον οποίο πάσχει, προσθέτοντας ότι ο οργανισμός του ανταποκρίνεται θετικά στη θεραπεία που δέχεται λόγω αναπνευστικής λοίμωξης και η κατάσταση της υγείας του δεν έχει χειροτερέψει τις 24 τελευταίες ώρες.

Το πρωί του Σαββάτου, η βραζιλιάνικη εφημερίδα Folha de S.Paulo» είχε ισχυριστεί σε σχετικό δημοσίευμά της ότι ο Πελέ δέχεται ειδική φροντίδα, αφότου ο οργανισμός του έπαψε να ανταποκρίνεται στη χημειοθεραπεία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η ζωή του κατά πολλούς κορυφαίου ποδοσφαιριστή που πέρασε ποτέ από τα γήπεδα βρίσκεται πλέον στο τελευταίο στάδιο και η φροτνίδα που του παρέχεται αφορά στην ανακούφισή του από τους πόνους πόνο και την αναπνευστική ανεπάρκεια.

«Πελέ, γίνε καλά» εύχεται το φωταγωγημένο σύνθημα που συνοδεύει τη φωτογραφία του «Βασιλιά», στην πρόσοψη του ξενοδοχείου «Torch», απέναντι από το στάδιο Khalifa, στην Ντόχα (REUTERS/Hamad I Mohammed)

Αστέρια του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, όπως ο γάλλος επιθετικός Κιλιάν Εμπαμπέ, έσπευσαν να ευχηθούν «καλή ανάρρωση» στον Πελέ μέσω των social media. «Προσευχηθείτε για τον Βασιλιά» έγραψε χαρακτηριστικά ο Εμπαπέ στο Twitter.

Tην περασμένη Πέμπτη, ο Πελέ είχε σπεύσει να καθησυχάσει τα εκατομμύρια των φίλων του, μέσω Instagram, γράφοντας ότι έκανε απλώς τη «μηνιαία επίσκεψή» του στο νοσοκομείο, ενώ είχε αναρτήσει τη φωτογραφία ενός ξενοδοχειακού κτιρίου στο Κατάρ φωταγωγημένου με μια… γιγαντο-ευχή για γρήγορη ανάρρωση του ζωντανού ποδοσφαιρικού θρύλου, ευχαριστώντας με τη σειρά του τους διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου για τον «φόρο τιμής».

Η κόρη του, Κέλι Νασιμέντο, που βρίσκεται στο Κατάρ για να παρακολουθήσει το τουρνουά, έσπευσε να διασκεδάσει την παγκόσμια ανησυχία για τον Πελέ γράφοντας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι «τα ΜΜΕ έχουν τρελαθεί για ακόμη μία φορά», σημειώνοντας ότι τα αδέρφια της, που βρίσκονται στο πλευρό του πατέρα της, δεν της έχουν ζητήσει «να πάρει το πρώτο αεροπλάνο για Βραζιλία».

Να σημειωθεί ότι ο Πελέ, που αποσύρθηκε από τα γήπεδα το 1977, τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Με καρκίνο διαγνώστηκε τον Σεπτέμβριο του 2021, ενώ τον περασμένο Δεκέμβριο είχε νοσηλευθεί σε νοσοκομείο επί δύο εβδομάδες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...