239
Οι αρκούδες είναι εδώ και ημέρες κοντά στο χωριό, παραλύοντας κάθε δραστηριότητα | wwf.ru

Πεινασμένες πολικές αρκούδες πολιορκούν χωριό στη Σιβηρία

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2019, 16:41
Οι αρκούδες είναι εδώ και ημέρες κοντά στο χωριό, παραλύοντας κάθε δραστηριότητα
|wwf.ru

Πεινασμένες πολικές αρκούδες πολιορκούν χωριό στη Σιβηρία

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2019, 16:41

Τουλάχιστον 56 πολικές αρκούδες έχουν συγκεντρωθεί στα περίχωρα ενός χωριού στην περιοχή Τσουκότκα, στη βορειοανατολική άκρη της Ρωσίας, όπου οι κάτοικοι τούς παρέχουν τροφή καθώς έχει καθυστερήσει ο σχηματισμός θαλάσσιου πάγου.

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης, αλλά και η περιβαλλοντική οργάνωση WWF, υποστηρίζουν ότι οι αρκούδες βρίσκονται κοντά στο χωριό Ριρκάιπιι, καθώς ο πάγος δεν είναι ακόμη αρκετά στέρεος για να μπορέσουν να φύγουν για κυνήγι.

Οι περίπου 700 κάτοικοι έχουν πάρει τα μέτρα τους για τα πεινασμένα αλλά και επικίνδυνα θηλαστικά. Οι δημόσιες εκδηλώσεις έχουν ανασταλεί και τα σχολεία φυλάσσονται για να μην κινδυνεύσουν τα παιδιά.

Οταν έφτασαν οι πολικές αρκούδες, οι χωρικοί άρχισαν να τους διαθέτουν σε απόσταση ασφαλείας από το χωριό τους τροφή από κουφάρια θαλάσσιων ίππων που συνέλεγαν κατά μήκος της ακτής. Ωστόσο, λόγω του μεγάλου αριθμού τους, τα αρσενικά προσπαθούν να αρπάξουν την τροφή, διώχνοντας τα θηλυκά και τα μικρά. Τα πιο πολλά ζώα φαίνονται εξάλλου αδύνατα.

Οι ειδικοί λένε ότι η παρουσία πολλών πολικών αρκούδων δεν είναι πλέον κάτι το ασυνήθιστο καθώς εδώ και χρόνια αργεί ο σχηματισμός του θαλάσσιου πάγου ως συνέπεια της αλλαγής του κλίματος.

Από την πλευρά τους οι μετεωρολόγοι αναμένουν πτώση των θερμοκρασιών ενώ γύρω στις 11 Δεκεμβρίου θα έχει παγώσει η θάλασσα.

Στην Αρκτική, όπως και στην Ανταρκτική, το λιώσιμο των πάγων έχει επιταχυνθεί τις τελευταίες δεκαετίες, προκαλώντας τη μείωση των οικότοπων της πανίδας των περιοχών αυτών. Έτσι οι πολικές αρκούδες περιπλανώνται συχνότερα τώρα πια κοντά σε χωριά ή πόλεις στον ρωσικό βορρά, σε αναζήτηση τροφής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...