208
Ο Προκόπης Παυλόπουλος με τα μέλη του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων | ΑΠΕ ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Παυλόπουλος σε ΠΟΜΙΔΑ: Πρέπει να μειωθεί η φορολογία των ακινήτων

Protagon Team Protagon Team 26 Ιανουαρίου 2018, 23:16
Ο Προκόπης Παυλόπουλος με τα μέλη του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων
|ΑΠΕ ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Παυλόπουλος σε ΠΟΜΙΔΑ: Πρέπει να μειωθεί η φορολογία των ακινήτων

Protagon Team Protagon Team 26 Ιανουαρίου 2018, 23:16

Τα μέλη του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) έκανε δεκτά στο Προεδρικό Μέγαρο, την Παρασκευή, ο Προκόπης Παυλόπουλος.

«Για την συνοχή του κοινωνικού συνόλου και για τη λειτουργία των θεσμών, αλλά και για την ίδια την πορεία της Οικονομίας, ένα από τα πρώτα μέτρα, μόλις μπορέσουμε να βγούμε από το πρόγραμμα που υπάρχει τώρα, θα πρέπει να είναι η πλήρης αναδιοργάνωση της φορολογίας των ακινήτων, προς την κατεύθυνση που κινείται και στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης», υποστήριξε κατά τον χαιρετισμό του ο Προκόπης Παυλόπουλος

«Το δικαίωμα στην Ιδιοκτησία είναι ένας από τους πυλώνες, πραγματικά, της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας. Και η υπεράσπισή του -βεβαίως υπό τους όρους και μέσα στα όρια του Συντάγματος- είναι καθοριστικής σημασίας και για την λειτουργία των θεσμών αλλά και για την ίδια την οικονομία», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παυλόπουλος αφού αναφέρθηκε στην αρνητική επιρροή του ΕΝΦΙΑ πάνω στην Ιδιοκτησία και υπογράμμισε πως μέσα στην κρίση αυτό ήταν ένα μέτρο έκτακτο, διαβεβαίωσε ότι όλοι μαζί «θα καταφέρουμε να επιφέρουμε αυτή την αλλαγή στην φορολογία των ακινήτων, διότι είναι ανάγκη για την ίδια μας την Οικονομία. Όταν θα μπορέσει ξανά η ατομική ιδιοκτησία να λειτουργήσει ως δικαίωμα πλήρως, η θετική επιρροή και στην ίδια την Οικονομία, θα είναι καθοριστικής σημασίας», ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος.