671
|

Πάτρα: Στον εισαγγελέα οι πέντε συλληφθέντες για τον τραυματισμό του μικρού Φώτη από το καρτ

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2021, 09:06

Πάτρα: Στον εισαγγελέα οι πέντε συλληφθέντες για τον τραυματισμό του μικρού Φώτη από το καρτ

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2021, 09:06

Σταθερή είναι η κατάσταση του 6χρονου Φώτη που νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών μετά τον σοβαρό τραυματισμό του το μεσημέρι της Κυριακής, κατά τη διάρκεια αγώνα καρτ στο κέντρο της Πάτρας, όταν ένα από τα οχήματα έπεσε πάνω στα προστατευτικά κιγκλιδώματα στην οδό Μαιζώνος.

«Τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα. Το θετικό είναι ότι δεν υπάρχει κάποιο αιμάτωμα και δεν θα χρειαστεί χειρουργείο. Είμαστε αισιόδοξοι και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να επιστρέψει ο μικρός Φώτης στην οικογένειά του», είπε ο  διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου Ανδρέας Ηλιάδης.

«Το παιδί ήταν μέσα από τα κιγκλιδώματα, είναι κάτι που δεν αμφισβητείται. Το κάρτ χτύπησε στα ζέρσεϊ και τα κάγκελα με τεράστια δύναμη, σχεδόν πέταξε. Ολα έγιναν μέσα σε δευτερόλεπτα», δήλωσε στο thebest.gr ο πατέρας του παιδιού. Οι γιατροί τού είπαν ότι η αξονική/μαγνητική τομογραφία στον γιο του δεν έδειξε εσωτερικό αιμάτωμα στο κεφάλι του, κάτι που εκτιμάται θετικά. «Τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα και όλοι προσεύχονται το παιδί να ξεπεράσει τον κίνδυνο», συμπλήρωσε ο πατέρας του μικρού Φώτη.

Συγκλονιστική είναι επίσης η περιγραφή όσων εκτυλίχθηκαν αμέσως μετά το ατύχημα το μεσημέρι της Κυριακής στο κέντρο της Πάτρας, από τον ιατρό, Βαγγέλη Δημητρόπουλο, που κλήθηκε πρώτος να βοηθήσει το παιδάκι:

«Είσαι γιατρός, στο ΕΣΥ… Ξημερώνει Κυριακή και βγαίνεις από εφημερία, με όσα έχεις τραβήξει, και δεν ήταν λίγα, και ζητάς τη γαλήνη την ηρεμία την ζεστασιά, της ξεκούρασης… Και η μοίρα σε φέρνει σε μια ανθρώπινη εκδήλωση στην πόλη που αγαπάς, και ζεις… Να δεις αυτό που χιλιοδιαφημίζεται, στην πόλη σου. Ανάβεις το κερί σου στην Ευαγγελίστρια και παίρνεις θέση πίσω από τα προστατευτικά κάγκελα, και ζεις την αδρεναλίνη των αγώνων καρτ. Χασμουρίεσαι, τα μάτια βαριά τσούζουν από την κούραση, αλλά ο ήχος των καρτ σε κρατάει ξύπνιο και ζωντανό… Θαυμάζεις 4 καρτ να μπαίνουν με τις μπάντες, και ξάφνου, ακούς το γ@μημενο μπαμ, σιμα σου, τα κάγκελα δίπλα σου, να ανοίγουν, τα προστατευτικά πλαστικά να σπάνε… Μέσα από τους καπνούς, τη σκόνη που βγαίνουν, ξεχνάς την κούραση, το ξενύχτι, και σκέφτεσαι ότι είσαι γιατρός… Βλέπεις ένα παλικαράκι, στα χέρια κάποιων, μπροστά σου λιπόθυμο, το κεφαλάκι γερμένο πίσω, να το τρέχουν να φωνάζουν, βοήθεια το παιδί, το παιδί, βοήθεια… Είμαι γιατρός πρέπει να βοηθήσω.. Έτρεξα… Χυμένοι καφέδες, στο διάβα, τραπέζια πεσμένα, πλαστικά σπασμένα, στραπατσαρισμένα κάγκελα, στο διάβα μου… Δεν με σταματούν, απλά φωνάζω είμαι γιατρός ρε παιδιά, να βοηθήσω… Μου γλιστρά η σαγιονάρα, ακόμα την ψάχνω, δεν σταμάτησα.. Μονοσάνταλος ζητάω από το προσωπικό ασφαλείας, να μου ανοίξει, το διαχωριστικό ασφαλείας, να βοηθήσω… Το έκαναν άμεσα… Δύο τρεις Ερυθροσταυρίτες, πάνω από το ξαπλωμένο στο μάρμαρο της Πλ. Γεωργίου, κορμάκι του Μικρού Φώτη… Γονάτισα.. Οξυγόνο παιδιά…. Οξυγόνο γρήγορα… Κολάρο στον αυχένα τώρα… Βάζω την παλάμη μου στο στήθος του. Η καρδούλα του χτυπάει δυνατά γεμάτα, πιάνω το χεράκι του, το αφήνω και πέφτει χωρίς τόνο… Κοιτάζω τις κόρες του, βυθισμένες… με το ένα χέρι την Αmbu, και το άλλο στο προσωπάκι, που δεν αντιδρά….
Να σου κ η Βιβή… Βαγγέλη μου είσαι εδωω?? Βοήθα Βιβή… Είναι δύσκολα βοήθα να το διώξουμε άμεσααα…… Τις δίνω την ambu, με συντονισμένες κινήσεις, να βάλουμε το κορμάκι στο φορείο-σανίδα με ιμάντες ακινητοποίησης… Γρήγορα στο Ασθενοφόρο Βιβή… Βαγγέλη μου φτιάξαμε το οξυγόνο. Δείχνει 98,το οξύμετρο… ψιθυρίζω βοήθα Χριστέ μου, το αγγελούδι. Το ασθενοφόρο πισωκωλώνει.. Βιβή πας κοντά… Φεύγουν με σύνοδο την ελπίδα για ζωή… Όλα έγιναν όπως πρέπει… Έφυγα Μονοσάνταλος. Δεν ντράπηκα… Μέσα στο χαμό ποιος θα με δει…
Έφτασε η ώρα 22.07,και ακόμα άυπνος!! Η υπερένταση στο φουλ, τι κ αν έφτασα στην Αμφιλοχία, να γαληνέψω…
Και εφημερεύω κ αύριο κ την Τρίτη… Διήμερο για να λειτουργήσει η τόσο ταλαιπωρημένη δομή της Αμαλιάδας… Άνθρωπος είμαι… Ένας Γιατρός του ΕΣΥ, όχι θεός..
Φώτη προσέχουμε για σένα να τα καταφέρεις… Είσαι στα καλά χέρια του καθηγητή κ. Ηλιάδη.
Καληνύχτα από έναν γιατρό του ΕΣΥ».

Για το περιστατικό του τραυματισμού συνελήφθησαν πέντε άτομα, τέσσερις εκ των διοργανωτών και ο οδηγός του καρτ. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της σωματικής βλάβης από αμέλεια και από υπόχρεο, με την οποία αναμένεται να οδηγηθούν τη Δευτέρα στον εισαγγελέα Πατρών, στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...