207
|

Πάτρα: Στη ΜΕΘ εννιάχρονος με κορονοϊό – παιδί νοσηλεύτριας στο «Αγιος Ανδρέας»

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2021, 14:38

Πάτρα: Στη ΜΕΘ εννιάχρονος με κορονοϊό – παιδί νοσηλεύτριας στο «Αγιος Ανδρέας»

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2021, 14:38

Σε θάλαμο αρνητικής πίεσης της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας νοσηλεύεται παιδί εννέα ετών που εισήχθη στο νοσοκομείο με βαριά πνευμονία και διαγνώστηκε με κορονοϊό.

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, ο 9χρονος δεν έχει διασωληνωθεί, αλλά του παρέχεται οξυγόνο, ενώ εξετάζεται αν έχει προσβληθεί από μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων, η μητέρα του εργάζεται ως νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» και νοσεί και η ίδια από κορονοϊό. Κατά τις ίδιες πάντα πληροφορίες, η εν λόγω νοσηλεύτρια παραμένει εδώ και ημέρες απομονωμένη σε κατ’ οίκον νοσηλεία, εμφανίζοντας ήπια συμπτώματα.

Πρόκειται για ένα ακόμα μέλος του προσωπικού του νοσοκομείου που, αν και είχε τη δυνατότητα, δεν εμβολιάστηκε κατά της COVID-19. Eίναι χαρακτηριστικό ότι στο εν λόγω νοσηλευτικό ίδρυμα, από το σύνολο των 1.200 και πλέον εργαζομένων έχουν εμβολιαστεί λίγο περισσότεροι από 500.

Σύμφωνα με την ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής και πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, στο συγκεκριμένο νοσοκομείο το ποσοστό των υγειονομικών που εμβολιάστηκαν ήταν ιδιαίτερα χαμηλό.

Οπως είπε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης, οι νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριες δεν έκαναν το εμβόλιο, είτε από αμέλεια είτε από δυσπιστία, τονίζοντας πόσο σημαντικός είναι ο εμβολιασμός της συγκεκριμένης ομάδας.

Η κυρία Θεοδωρίδου έκανε λόγο για «δυσάρεστη έκπληξη» από το γεγονός της ενδονοσοκομειακής διασποράς και εξέφρασε την ελπίδα να αποτελεί εξαίρεση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...