389
Πρώτα πάρτι-έκπληξη, μετά εύκολη νίκη με 2-0. Επόμενος σταθμός, η μάχη για τα προημιτελικά | Twitter/ Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή/ Reuters/ Edgar Su

Πάρτι γενεθλίων στο Ολυμπιακό Χωριό και πρόκριση στους «16» για τη Μαρία Σάκκαρη

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2021, 09:51
Πρώτα πάρτι-έκπληξη, μετά εύκολη νίκη με 2-0. Επόμενος σταθμός, η μάχη για τα προημιτελικά
|Twitter/ Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή/ Reuters/ Edgar Su

Πάρτι γενεθλίων στο Ολυμπιακό Χωριό και πρόκριση στους «16» για τη Μαρία Σάκκαρη

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2021, 09:51

H Μαρία Σάκκαρη ήδη πραγματοποίησε το κατόρθωμα της Λένας Δανιηλίδου, που το 2004 στην Αθήνα είχε φτάσει ως τους «16» του ολυμπιακού τουρνουά τένις. Η ελληνίδα πρωταθλήτρια, Νο 19 στην παγκόσμια κατάταξη, νίκησε με εμφατικό τρόπο το πρωί της Δευτέρας (ώρα Ελλάδος) τη Σέρβα Νίνα Στογιάνοβιτς με 2-0 σετ, παίρνοντας έτσι το εισιτήριο για τη φάση των «16».

Στον αγώνα που διεξήχθη στο «Ariake tennis Park» του Τόκιο, η Μαρία Σάκκαρη επικράτησε άνετα και στα δυο σετ (6-1, 6-2) και ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει μία εκ των Σβιτολίνα (Ουκρανία) ή Τομλιάνοβιτς (Αυστραλία) για μια θέση στα προημιτελικά.

Η Μαρία Σάκκαρη πανηγυρίζει τη νίκη της στους «32» επί της Στογιάνοβιτς (REUTERS/Edgar Su)

Η ελληνίδα πρωταθλήτρια χρειάστηκε μόλις 31 λεπτά για να πάρει το πρώτο σετ, ενώ και στο δεύτερο σετ κατάφερε να επικρατήσει άνετα με 6-2, σε 35 λεπτά. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη της Σάκκαρη επί της Στογιάνοβιτς, μετά τη νίκη της, πριν από έξι χρόνια, το 2015 στο Μινσκ.

«Αγωνιστικά, και στα δύο ματς δεν έχω κάνει κάτι το φοβερό. Έκανα ό,τι έπρεπε για να κερδίσω, αλλά νομίζω ότι όταν το θες πάρα πολύ και παίζεις με πολλή ψυχή και καρδιά, αυτό ξεπερνάει και το αγωνιστικό επίπεδο. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που ξυπνούν νωρίς και με βλέπουν. Τους αγαπώ που μας στηρίζουν. Ελπίζω να τους κάνουμε πολύ περήφανους».

Την Τρίτη θα επιχειρήσει να γίνει η πρώτη ελληνίδα τενίστρια που φτάνει στους «8».

H Mαρία Σάκκαρη είχε την Κυριακή γενέθλια –έκλεισε τα 26 της χρόνια. Και η ελληνική αποστολή της έκανε μια ευχάριστη έκπληξη: της ετοίμασαν ένα πάρτι, όπου η ελληνίδα πρωταθλήτρια έσβησε σε τούρτα τα κεράκια υπό το καθιερωμένο τραγούδι για τα γενέθλια.

Η Σάκκαρη συγκινημένη δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ: «Είναι πολύ ιδιαίτερα γενέθλια για μένα, είναι πολύ σημαντικό και θα το θυμάμαι για πάντα».

Μιλώντας για τις συνθήκες στο Ολυμπιακό Χωριό, η ελληνίδα τενίστρια είπε:

«Είναι πολύ ιδιαίτερη η ατμόσφαιρα, είναι πολύ ωραία. Στην αρχή ήταν κάτι πρωτόγνωρο γιατί έχω συνηθίσει να βλέπω τα ίδια άτομα συνέχεια, αλλά μετά συνήθισα και μου άρεσε να βλέπω όλους αυτούς τους αθλητές. Δεν ξέρεις ποιος είναι ποιος, μπορεί ο άλλος να είναι ένας φοβερός αθλητής στο άθλημά του και να μην το γνωρίζεις! Γενικά περνάμε πολύ ωραία, χθες μου κάνανε και ένα πολύ ωραίο δώρο και κόψαμε και τούρτα για τα γενέθλιά μου, γενικά είναι όλα υπέροχα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...