228
Εικόνα από το ναυάγιο στον βυθό |

Πάρος: Είκοσι χρόνια μετά, αποφασίστηκε η ανέλκυση του «Εξπρές Σάμινα»

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουλίου 2020, 17:53
Εικόνα από το ναυάγιο στον βυθό
|

Πάρος: Είκοσι χρόνια μετά, αποφασίστηκε η ανέλκυση του «Εξπρές Σάμινα»

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουλίου 2020, 17:53

Με στόχο την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος από τη ρύπανση, αποφασίστηκε να ξεκινήσει η διαδικασία που απαιτείται για την ανέλκυση του «Εξπρές Σάμινα» από το βυθό της Πάρου, 20 χρόνια μετά τη βύθισή του.

Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της συνάντησης μεταξύ του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη με τον δήμαρχο της Πάρου, Μάρκο Κωβαίο.

Οι αρχές και οι κάτοικοι του νησιού ανησυχούν γιατί έχουν παρουσιαστεί ξανά μικρές κηλίδες πετρελαίου και πίσσα. Στο σημείο βρίσκονται απορρυπαντικά πλοία και έχει τοποθετηθεί ειδικό πλωτό φράγμα.

Το Λιμενικό Σώμα έστειλε δύτη να ελέγξει το ναυάγιο, ο οποίος διαπίστωσε ότι έχει κοπεί ένα κομμάτι του πλοίου, που βρίσκεται σε βάθος 18-20 μέτρων

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, οι μετρήσεις της ποιότητας των υδάτων δεν δείχνουν προς το παρόν κάποιο πρόβλημα, όμως είναι μία υπόθεση «που πρέπει να τελειώσει».

Οπως δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης: «Είχαμε μία χρήσιμη και εποικοδομητική συζήτηση με τον δήμαρχο Πάρου, για ένα ζήτημα που ταλανίζει και απασχολεί την τοπική κοινωνία και αφορά το θαλάσσιο περιβάλλον του νησιού τα τελευταία 20 χρόνια. Αποφασίστηκε να υπάρξουν άμεσες ενέργειες έτσι ώστε να προστατευτεί κατ’ αρχήν το θαλάσσιο περιβάλλον, ενώ παραλλήλως εκκινούν άμεσα οι διαδικασίες για την ανέλκυση του ναυαγίου του Εξπρές Σάμινα».

Υπενθυμίζεται ότι το ναυάγιο συνέβη το βράδυ της Τρίτης 26 Σεπτεμβρίου του 2000, με αποτέλεσμα να πεθάνουν 82 άνθρωποι, επιβάτες και πλήρωμα, αλλά και ο λιμενάρχης της Πάρου, Δημήτρης Μάλαμας, που δεν άντεξε το βάρος της τραγωδίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...