188
Κάτοικος της Αγίας Πετρούπολης εκφράζει με μια μπλούζα τον θαυμασμό του για τον Πούτιν. | REUTERS/Anton Vaganov

Γιατί η Γαλλία δεν μπορεί να αφήσει τον Πούτιν να κάνει ό,τι θέλει

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2022, 14:14
Κάτοικος της Αγίας Πετρούπολης εκφράζει με μια μπλούζα τον θαυμασμό του για τον Πούτιν.
|REUTERS/Anton Vaganov

Γιατί η Γαλλία δεν μπορεί να αφήσει τον Πούτιν να κάνει ό,τι θέλει

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2022, 14:14

Ο στόχος για τη Γαλλία είναι «να μην υπάρξει ρωσική νίκη» και «να απελευθερωθεί η Ουκρανία», δήλωσε ο γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Κλεμάν Μπον.

«Αυτός που επιδιώκει τον πόλεμο, αυτός που είναι πολεμοχαρής είναι ο Πούτιν», είπε ο Μπον.

«Παρέχουμε τα μέσα στην Ουκρανία χωρίς να είμαστε εμείς οι ίδιοι σε πόλεμο για να αντισταθούμε, για να απελευθερωθεί από μια επίθεση. Δεν προκάλεσαν εκείνοι τον πόλεμο από τη Ρωσία. Προσπαθούν να απελευθερωθούν από μια χώρα κατοχής ως κυρίαρχο κράτος. Είναι θεμιτό, τους στηρίζουμε. Δεν είναι μόνο ηθικό καθήκον. Εάν δεν το έκανε η Ευρώπη, θα ήταν σαν να έλεγε: “Εμπρός, η Ρωσία του Πούτιν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει”. Αυτό θα ήταν επικίνδυνο για την ασφάλειά μας. Όταν είσαι αδύναμος, δεν δημιουργείς ειρήνη. Η Ουκρανία είναι Ευρώπη», σημείωσε.

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε το Σάββατο ότι κάθε εναλλακτική πρόταση αντί της υποψηφιότητας της Ουκρανίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση, θα συνιστούσε «συμβιβασμό» με τη Ρωσία απαντώντας στο σχέδιο της «ευρωπαϊκής πολιτικής κοινότητας» που πρότεινε ο γάλλος ομόλογός του, Εμανουέλ Μακρόν.

«Δεν πρέπει να αναζητούμε διέξοδο για τη Ρωσία και ο Μακρόν το κάνει μάταια», είχε πει ο Ζελένσκι την περασμένη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News