401
Ο νεαρός Αρτούρ Ζερμέν στο ξεκίνημα του κολυμβητικού άθλου του, με μοναδική συντροφιά το κανό που σέρνει πίσω του (για λόγους ασφαλείας) | arthurgermain.fr

Παρίσι: Ο γιος της δημάρχου κολυμπάει όλο τον Σηκουάνα για να τον σώσει!

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2021, 19:46
Ο νεαρός Αρτούρ Ζερμέν στο ξεκίνημα του κολυμβητικού άθλου του, με μοναδική συντροφιά το κανό που σέρνει πίσω του (για λόγους ασφαλείας)
|arthurgermain.fr

Παρίσι: Ο γιος της δημάρχου κολυμπάει όλο τον Σηκουάνα για να τον σώσει!

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2021, 19:46

Τον διάπλου του Σηκουάνα από τις πηγές του στη Βουργουνδία έως τις εκβολές του στη Μάγχη, επιχειρεί ο γιος της δημάρχου του Παρισιού, Αν Ινταλγκό.

Ο 19χρονος Αρτούρ Ζερμέν, ακτιβιστής για το περιβάλλον, θέλει έτσι να αναδείξει το μεγάλο πρόβλημα ρύπανσης του ποταμού, που προκαλείται από τη ρίψη τόνων σκουπιδιών στα ύδατά του.

Ο ποταμός έχει μήκος 784 χλμ. και ο Ζερμέν θα είναι ο πρώτος που θα τον κολυμπήσει απ’ άκρη σ’άκρη του.

Ο γιος της Ινταλγκό θα έχει να αντιμετωπίσει την κούραση, την πείνα και τη δίψα, αλλά και τη γαλλική γραφειοκρατία.

Καθώς η κολύμβηση στον Σηκουάνα απαγορεύεται, πρέπει να λάβει άδεια από 14 περιφερειακά γραφεία, που ανήκουν στο υπουργείο Εσωτερικών. Κάποιοι του την έδωσαν αμέσως, επειδή είναι και γιος της δημάρχου, άλλοι όμως δεν του την δίνουν ακριβώς επειδή είναι γιος της σοσιαλίστριας Ινταλγκό, ενώ η κυβέρνηση είναι δεξιά…

Οπως γράφουν οι Times, κάποιοι αξιωματούχοι του έχουν πει ότι θα του επιτρέψουν να κολυμπήσει νωρίς το πρωί όταν η κίνηση στον ποταμό είναι λίγη. Ομως, ο 19χρονος κολυμβητής σκοπεύει να φτάσει στην πρωτεύουσα στις 4 Ιουλίου, το απόγευμα, να κολυμβήσει μπροστά από το δημαρχείο για να τον περιμένει πλήθος κόσμου και δεν σκοπεύει να αλλάξει τα σχέδιά του. Είναι σίγουρος μάλιστα, ότι κανείς δεν θα τολμήσει να τον συλλάβει.

Η Αν Ινταλγκό αγκαλιάζει τον γιο της, στην εκκίνηση του ταξιδιού του

Ο Ζερμέν είναι βετεράνος στις δύσκολες κολυμβητικές αποστολές. Σε ηλικία 16 ετών, έγινε ο νεότερος Γάλλος που διέσχισε κολυμπώντας τη Μάγχη.

Ξεκίνησε το ταξίδι του στον Σηκουάνα την Κυριακή και σχεδιάζει να το τελειώσει στις 28 Ιουλίου, στη Νορμανδία.

Τα πρώτα 45 χλμ θα τα διασχίσει αναγκαστικά πεζός, καθώς ο ποταμός είναι πολύ ρηχός για να κολυμπήσει. Μετά, ελπίζει να κολυμπά 16-20 χλμ την ημέρα, σέρνοντας παράλληλα το κανό του, στο οποίο έχει φορτώσει προμήθειες, ξηρά τροφή, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα και σπιτικές μπάρες δημητριακών, καθώς και μία αιώρα στην οποία θα κοιμάται. Επαφίεται στην καλοσύνη των περίοικων για νερό και ντους, ενώ θα τον εξετάζει γιατρός κάθε 15 ημέρες.

Στις 52 ημέρες που θα κρατήσει το ταξίδι του, υπολογίζει ότι θα καταλήξουν στον Σηκουάνα 800 τόνοι σκουπιδιών. «Θέλω να δείξω ότι αξίζει να προστατέψουμε τον Σηκουάνα», είπε.

Η μητέρα του έχει βάλει στόχο έναν καθαρό Σηκουάνα μέχρι το 2024, όταν το Παρίσι θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η προσπάθεια του νεαρού γάλλου ακτιβιστή μεταδίδεται ζωντανά στην ιστοσελίδα του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...