254
3 Οκτωβρίου: αστυνομικοί με βαρύ οπλισμό περιφρουρούν τον χώρο πέριξ του αρχηγείου της Γαλλικής Αστυνομίας όπου έγινε το τετραπλό φονικό | REUTERS/Christian Hartmann

Παρίσι: «φρέσκος» μουσουλμάνος ο φονιάς των αστυνομικών

Protagon Team Protagon Team 3 Οκτωβρίου 2019, 21:44
3 Οκτωβρίου: αστυνομικοί με βαρύ οπλισμό περιφρουρούν τον χώρο πέριξ του αρχηγείου της Γαλλικής Αστυνομίας όπου έγινε το τετραπλό φονικό
|REUTERS/Christian Hartmann

Παρίσι: «φρέσκος» μουσουλμάνος ο φονιάς των αστυνομικών

Protagon Team Protagon Team 3 Οκτωβρίου 2019, 21:44

Οπως μεταδόθηκε από τα πρακτορεία ειδήσεων αργά την Πέμπτη, ο άνδρας που σκότωσε με μαχαίρι τέσσερις αστυνομικούς μέσα στην Αστυνομική Διεύθυνση του Παρισιού προτού σκοτωθεί και ο ίδιος από σφαίρες των γαλλικών δυνάμεων ασφαλείας «είχε ασπαστεί το Ισλάμ πριν από 18 μήνες».

Γεννημένος στη Μαρτινίκα, αυτός ο διοικητικός υπάλληλος, ηλικίας 45 ετών, εργαζόταν στο τμήμα Πληροφορικής στη Διεύθυνση Πληροφοριών της Αστυνομικής Διεύθυνσης στο Παρίσι και έπασχε από κώφωση.

Αρχικά μαχαίρωσε με ένα κουζινομάχαιρο τρεις ανθρώπους, που βρίσκονταν στα γραφεία της υπηρεσίας του.

Επειτα, σε μια σκάλα του κτιρίου, σκότωσε και μία διοικητική υπάλληλο. Κατόπιν, στον περίβολο του συγκροτήματος, ένας αστυνομικός τον διέταξε να αφήσει το μαχαίρι και στη συνέχεια άνοιξε πυρ, σκοτώνοντας τον δράστη με μια σφαίρα στο κεφάλι.

«Ηταν ένας φυσιολογικός άνθρωπος, πολύ ήρεμος. Τον έβλεπα να πηγαίνει στο τέμενος, όμως ασκούσε ήρεμα την πίστη του» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια γειτόνισσά του. Σύμφωνα με άλλους, είχε δύο παιδιά ηλικίας 9 και 3 ετών.

Γυναίκες υπάλληλοι της Αστυνομικής Διεύθυνσης απομακρύνονται από τον τόπο του μακελειού | REUTERS/Christian Hartmann

Ο αστυνομικός υπάλληλος «ουδέποτε είχε επιδείξει προβληματική συμπεριφορά» είπε ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ.

Μακρόν: «Τραγωδία»

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν χαρακτήρισε σήμερα «πραγματική τραγωδία» τον θάνατο των τεσσάρων αστυνομικών που δολοφονήθηκαν μέσα στο αρχηγείο της Αστυνομίας στο Παρίσι. Ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους επισκέφθηκε το σημείο για να «εκφράσει τη στήριξή του και τη συμπαράστασή του στο σύνολο του προσωπικού», σύμφωνα με ανακοίνωση της Γαλλικής Προεδρίας.

«Βρίσκονται σε κατάσταση σοκ, ένας συνάδελφός τους πυροβόλησε και σκότωσε άλλους τέσσερις» σχολίασε ο γάλλος πρόεδρος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...